Avecmedia

Avecin vuoden parhaita: näitä luettiin 2024

Ruoan, juoman ja tapahtumien ammattilaisten ja ystävien Avec-verkkomedia täyttää kolme vuotta.

Tammikuussa 2022 perustettu Avec yhdisti kyseisten alojen ammattilehtien Aromin, Shakerin ja Eventon verkkosisällöt yhteen paikkaan.

Kolmen vuoden aikana Avecissa on julkaistu lähes kaksi tuhatta artikkelia ja somekanavissa (Instagram, Facebook, LinkedIn, Youtube) paljon sisältöä.

Alla on nostoja Avecin vuodesta 2024.

Jättipotti kokkiolympialaisissa

Suomen kokkimaajoukkueen olympiareissusta tuli täysosuma. Kuvassa joukkueen kapteeni Kari Julin (edessä) ja Pyry Nykänen ensimmäisenä kisapäivänä. KUVA Dhenzel Manalo

Helmikuussa jysähti, kun Suomi voitti ensimmäistä kertaa kultaa kokkiolympialaisissa. Kyseessä on yksi maailman arvostetuimmista ja vaativimmista kokkikilpailuista.

Saksan Stuttgartissa järjestetyt kokkiolympialaiset olivat Suomelle jymymenestys, sillä yleiskilpailun lisäksi kultaa tuli Community Catering -sarjassa.

Lue juttu: Se on siinä! Suomi voitti kultaa kokki­olympialaisissa


Kozeenin vuosi

Kozeen Shiwan oli vuoden 2024 ensimmäisen Aromin kansikasvo. KUVA Sami Repo

Ravintolavuoden 2024 kasvo Suomessa oli keittiömestari Kozeen Shiwan, joka pokkasi The Room -ravintolalleen toukokuussa Michelin-tähden. Räiskyvä ja suorapuheinen keittiövelho oli Aromin syvähaastattelussa jo tammikuussa.

Lue jutut:

Suomen ravintolakulttuuri on liian arka ja äijämäinen, sanoo Kozeen Shiwan: ”Ihan absurdia”

Michelin-kokki Kozeen Shiwan yllätti taas: ”Jos Hans Välimäki ei saa kolmea tähteä, mä avaan ravintolan, joka saa”

Suomen överein ravintola? Kozeen Shiwanin The Room on elämys kaikille aisteille


Maailman pohjoisin tähtiravintola

Ravintola Tapion Johanna Mourujärvi ja Connor Laybourne ansaitsivat ravintolalleen Michelin-tähden. KUVA Mark Ellis

Pohjoismaiden Michelin-tähtien julkistuksessa koettiin yllättävä hetki, kun ravintolaväelle miltei tuntematon Connor Laybourne kipusi lavalle vastaanottamaan kokkitakin. 

Lue jutut:

Maailman pohjoisimman Michelin-tähtikokin mielenterveys oli koetuksella – muutto Rukalle pelasti ravintola Tapion

Yllättäjä Rukalta: Ravintola Tapio sai Michelin-tähden – varauksia alkoi tulvia heti


Viinit ruokakauppoihin

Palkittu viiniasiantuntija Ilkka Sirén valikoi markettien hyllyiltä kuusi viiniä. KUVA Jaakko Sandqvist

Alkoholituotteiden prosenttiraja ruokakaupoissa nousi kahdeksaan. Selvitimme, mitkä hyllyille kesäkuussa ilmestyneistä viineistä olivat ostamisen arvoisia.

Lue juttu: Mitä viinejä ruokakaupasta kannattaa ostaa? Tässä asiantuntijan 6 valintaa


Baareja ja yökerhoja

Opiskelijakaupunkina tunnettu Jyväskylä yllättää baaritarjonnallaan. Omat suosikkinsa Avecille esitteli baarimestari Jesse Barck. KUVA Laura Hujanen

Ravintoloita ja baareja kaatui, mutta onneksi niitä myös perustettiin. Uusista paikoista kertoville jutuille on Avecissa löytynyt paljon lukijoita.

Myös kaupunkien tarjonnasta kertova Baarikierros-sarja on ollut suosittu. Sarjassa toimittaja Laura Hujanen kiertää paikkakunnalla viisi kiinnostavaa baaria paikallisen baarimestarin opastuksella. Vuonna 2024 Avec vieraili Tampereella, Oulussa, Jyväskylässä, Tukholmassa ja Kööpenhaminassa.

Suosittuja juttuja uusista baareista ja yökerhoista:

Kuvat hurjasta muutoksesta: Alvar Aallon piilotettu luomus Helsingissä jytisee nyt elektronisen musiikin tanssiklubina

Uuden Ibiza-vaikutteisen yökerhon avauksen budjetti oli miljoona euroa – ”Yli meni”

Iso baariavaus Helsingissä: Kupoli pääsi hätkähdyttämään, ja näköala on vasta toiseksi kiinnostavin asia

Suomen berliiniläisin yökerho? Tampereen keskustan laitamilla sykehtii rouhea kellariklubi


Melanie C hämmensi

Melanie C villitsi Espoon viinijuhlilla yleisöä esiintymislavan puutteista huolimatta. KUVA Heikki Salonen

Spice Girls -tähden lavashow Espoon viinijuhlilla heinäkuussa oli poikkeuksellisen kehno. Kysyimme tapahtumajärjestäjältä, miten näin pääsi käymään.

Lue juttu: Spice Girl Melanie C hämmensi keikalla Espoossa – kenen vastuulla ovat lavan puutteet ”jeesusteippeineen”?


Onko sinulla juttuvinkki?

Lähetä vapaamuotoinen viesti, kuva, video tai linkki WhatsAppilla tai tekstiviestinä Avecin toimitukseen numeroon 040 664 7126. Voit lähettää juttuvinkin myös sähköpostilla osoitteeseen avec@media.fi. Kuulemme mielellämme myös palautetta Avecista!


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi