Johtaminen

Mikä sai sinut kirjoittamaan kirjan olemisen voimasta, Tommy Hellsten?

Mikä sai sinut kirjoittamaan kirjan olemisen voimasta, Tommy Hellsten?

Olen elänyt ja kehittänyt Ihminen tavattavissa -filosofiaa yli 40 vuoden ajan terapiatyössä ja yrittäjänä. Tämän työn kautta minulle on syntynyt käsitys, että myös työelämä, joka ei ole erillistä elämästä, voisi hyötyä tästä. Kysymyksessä on terapiatyöstä vedetty johtamiseen ja vaikuttamiseen liittyvä johtopäätös. Toivon, että mahdollisimman moni antaisi kirjan lukea lukijaa itseään. Kysymys kuuluu, synnyttääkö kirja lukijassa tietoisuutta.

Mikä on tärkein viimeaikainen oivalluksesi olemisesta?

Johdamme sillä, mitä olemme, emme niinkään sillä, mitä yritämme olla. Ihmiset lukevat meitä sellaisina kuin me olemme, ei sellaisina kuin me pyrimme olemaan. Aitous ja totta-oleminen välittävät voimakkaan viestin, kuten myös epäaitous, teennäisyys ja näennäiskiinnostuneisuus. Jokaisen olisi hyvä pysähtyä pohtimaan, onko hän aidosti läsnä? Sillä jos ei ole, ei voi kohdata toista aidosti.

Miksi luovalla ja hektisellä alalla työskentelevän pitäisi lukea tai kuunnella kirjasi?

Ei pidä mutta saa. Jos lukee, voi olla, että tietoisuus kasvaa ja tietoisuuden kasvaessa vapaus lisääntyy. Tietoiseksi kasvaminen on elinikäinen prosessi, kasvamista omaan kokoomme. Se on totuudellista ja rakkaudellista itsen tutkimista muiden tutkimisen sijaan. Se on avautumista myös omille varjoillemme. Niille, joiden myöntäminen tuottaa meille kärsimystä ja pelkoa ja vaatii nöyryyttä. Vain itsensä kohdannut ihminen voi aidosti kohdata muut.

Mikä palaute on jäänyt mieleesi?

Kaikki palaute on kiinnostavaa ja arvokasta. Mielenkiintoisimman palautteen sain pitkän linjan johtamisen kehittäjältä, joka totesi kirjani olevan paras ja vaikuttavin kaikista teoksistani.


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento