Baarimestarit

Susanna Mäki voitti Nuorten baarimestarien kilpailun – kuvat parhaista cocktaileista

Susanna Mäki pokkasi myös senioribaarimestareiden kiertopalkintokellon. KUVA Anikó Lehtinen

Susanna Mäki voitti Nuorten baarimestarien kilpailun yksilösarjan Keravalla maanantaina. Joukkuekilpailun voitti Viron kaksikko Anna-Liisa Annus ja Oliver Florea. Toiseksi sijoittui Turun joukkue Susanna Mäki–Kalle Moberg ja kolmanneksi Ruotsin joukkue Erika Jonsson ja Nellie Serander Österlund.

Nuorten baarimestareiden kilpailu pidettiin perinteiseen tapaan Sinebrychoffin tiloissa Keravalla Suomen baarimestarien yhdistyksen (FBSK) syyskokouksen yhteydessä. Kilpailuun saavat osallistua alle 29-vuotiaat baarimestarit, ja usein kilpailu on osallistujansa ensimmäisiä kisoja. Tänä vuonna juomatyylinä oli Bartender´s Choice eli vapaa tyyli. Jokainen baarimestari oli valmistautunut kertomaan juomansa tarinan ja valmistamaan neljä juomaa tuomareiden maistettavaksi.

Suurin osa cocktaileista oli tänä vuonna lyhyitä, jalallisesta laakeasta lasista tarjottuja juomia ja hedelmäiset maut dominoivat juomien aromeissa. Koristeina nähtiin paljon erilaisia reunuksia ja klassisia, hienovaraisia koristeita, joissa oli huomioitu koristeen tuoksu osana juoman aromia. Cocktailit rakennettiin kilpailun sponsorien Sinebrychoffin ja Pernod-Ricardin tuotteista.

LUE MYÖS: Laura Tikkanen voitti nuorten baarimestarien Monin Nordic Cup -cocktailkisan

LUE MYÖS: Laura Suutari otti riskin ja se kannatti – baarimestarille verkostot ovat kullanarvoisia

Yksilökisan voittaja Susanna Mäki hyödynsi juomassaan kotimaista tyrniä koristeessa. Juomassa maistui myös veriappelsiini Beefeater Blood Orangen muodossa, Fuze Lemon & Lemongrass Icetea, verigreippi ja rosépippuri. KUVA Mikko Laitinen
Joukkuekilpailun voitti Viron kaksikko Anna-Liisa Annus ja Oliver Florea. KUVA Anikó Lehtinen
Viron voittajajoukkueen juomat olivat kirpeän hedelmäisiä. Esillepanossaan varsinkin Anna-Liisa Annuksen juoma erottui muista. Annuksen cocktailissa oli Jameson Black Barrelin ja Fuze Icetean kanssa muun muassa matcha-, päärynä- ja anissiirappia.
Viron Oliver Florean juomassa oli Beefeater Blood Orangen ja Fuze Lemon & Lemongrass Icetean lisäksi muun muassa karhunmarjahilloa ja karpalobitteriä.
Turun joukkue Susanna Mäki ja Kalle Moberg sijoittui toiseksi. KUVA Anikó Lehtinen
Viisihenkisen tuomariston muodostivat Sinebrychoffin Ramses Slowlah, PRF:n Ville Saksala, Shaker-lehden tuottaja Teemu Leminen (kuvassa vasemmalla),Viron baarimestariyhdistyksen Liina Rätsep ja Ruotsista CH Ridderstråle. He arvoivat juomat ulkonäön, aromin ja innovaation perusteella. KUVA Anikó Lehtinen
Ruotsin Erika Jonsson ja Nellie Serander Österlund sijoittuivat joukkuekisassa kolmanneksi. KUVA Anikó Lehtinen
Kilpailua seurasi iso joukko baarimestareita niin Suomesta kuin naapurimaista Virosta ja Ruotsista. KUVA Anikó Lehtinen


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker