Juontaminen

Sami Kuronen kertoo, mikä on hänen tärkein tehtävänsä juontajana festareilla – ja mitä tapahtuu takahuoneessa

Sami Kuronen juontaa Tikkurila-festivaalin. KUVA Sami Kuusivirta

Vantaalla Rajakylässä asuva tv- ja radiojuontaja Sami Kuronen, 49, toimii Tikkurila-festivaalin ”juhlamestarina” jo seitsemättä kertaa. Parina kesänä juontohommat ovat jääneet väliin Temptation Island Suomi -ohjelman kuvausten takia, mutta torstaina Kuronen ottaa mikin kouraansa ja spiikkaa esiintyjät lavalle ja lavalta.

Sujuuko Tikkurila-festarin juontaminen jo rutiinilla?

”Juontaminen perustuu omaan rutiiniin, mutta jokainen työkeikka on omanlaisensa. Se vaatii valmistautumista ja pohjatyötä esiintyjien sisään- ja ulosheittoihin”, Kuronen kertoo Vantaan Sanomille.

”Pientä, hyvää jännitystä, poreilua on ilmassa, vaikka minulla on kokemusta.”

Miten valmistaudut juontoihin?

”Luen viimeiset uutiset artisteista ja vaihdan kuulumisia heidän kanssaan takahuoneessa. Monista on tullut kavereita. Samoja artisteja voin nähdä 4–5 keikalla kesän aikana. Kesä on lyhyt ja kaikki aktiiviset artistit kiertävät samoissa paikoissa. Se on hauskaa. Olemme kuin yhtä pientä suurta perhettä.”

Mikä on juontajan tärkein tehtävä?

”Yleisön hyvän fiiliksen nostattaminen ja ylläpitäminen. Keikka voi olla monelle kesän kohokohta ja meidän tehtävä on huolehtia, että festareilla on mahdollisimman hauskaa. Hoidan myös järjestäjiltä tulevat infoasiat, kuten muistutuksen vedenjuomisesta kuumana päivänä.”

Teetkö juonnoista käsikirjoituksen, vai vedätkö ne hatusta siinä hetkessä?

”En kirjoita paperille käsikirjoitusta, mutta päässäni pohdin, mitä sanon. Esiintyjien välissä, tauoilla, on aikaa miettiä, tehdä ajatustyötä.”

Vantaalla asuva Sami Kuronen nauttii myös itsekseen olemisesta, koska työ on niin sosiaalista. KUVA Sami Kuusivirta

Toimit juontajana kolme päivää iltaan asti. Mitä muuta kuin juontojen pohdintaa teet tauoilla?

”Vähän ennen porttien avaamista luikahdan sisään. Toivotan ihmiset tervetulleiksi ja päivän päätteeksi toivotan hyvää yötä ja kotimatkaa. Tauoilla on syömistä, kahvittelua, artistien kanssa hengailua, seurustelua, yleistä minglailua. Siellä on sellainen takahuoneen kuhina.”

Käytkö itse festareilla?

”Saan käydä työni puolesta festareilla niin paljon, että huomaan kynnyksen hieman nousseen lähteä niille vapaa-ajallani. Tykkään käydä klubi- ja areenakeikoilla.”

Mitä teet, kun sinulla on kesällä vapaata?

”Festarijuontojen välipäivinä vietän aikaa läheisten kanssa ja pelaan golfia pääkaupunkiseudulla, pääasiassa Espoon Tapiolassa. Kun on vapaata, on todella ihanaa olla kotona ihan itsekseenkin. Grillata takapihalla, olla tekemättä mitään.”

Täytät 50 vuotta ensi vuonna, aiotko juhlia?

”Mietin, järjestänkö juhlat vai karkaanko ulkomaille. Olen kallistumassa jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Mutta en vielä tiedä. Välitilinpäätös on kuitenkin tehtävä. Ainakin pari isompaa kivaa juttua on tulossa, mutta niistä en voi vielä kertoa.”

Tikkurila-festivaali Hiekkaharjun liikuntapuistossa Vantaalla (Urheilutie 15) 20.–22. heinäkuuta.

LUE MYÖS: Juontaja Ernest Lawson: Näin saan yleisön itkunauramaan

LUE MYÖS: Olavi Uusivirta yöpyi hotellissa ja pian hän kuratoi sinne illallisklubeja – pikkukaupungissa elämyksen rakentaminen vaatii vahvaa konseptointia


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento