Kilpailut

Laura Tikkanen voitti nuorten baarimestarien Monin Nordic Cup -cocktailkisan

Laura Tikkanen. KUVA Rudolfs Liepins

Baarimestari Laura Tikkanen voitti Monin Cup -cocktailkilpailun Pohjoismaiden-karsinnan Espoossa tiistaina. Ravintola Kummisedässä Kuopiossa työskentelevä Tikkanen etenee karsintavoittonsa myötä kansainväliseen Monin Cup -finaaliin Ranskaan joulukuussa.

Laura Tikkasen herkkä, koristeiltaan hienostunut voittajacocktail The One Who Always Smiles sisälsi Monin Triple Sec -siirappia ja sen lisäksi muun muassa Monnet VP -konjakkia, Per Se -aperitiivia ja Angostura Bitteriä.

Monin Cup on ranskalaisen makusiirappeja valmistavan Moninin cocktailkilpailu, jossa halutaan nostaa esiin nuorten baarimestareiden osaamista. Kilpailuun voivat osallistua enintään 27-vuotiaat baarimestarit sekä ammattiin valmistuvat.

Kilpailun Pohjoismaiden-karsinta eli Monin Nordic Cup järjestettiin tiistaina 20.9. Espoossa VIP Bartendersin tiloissa. Kilpailuun osallistui kahdeksan nuorta baarimestaria neljästä Pohjoismaasta. Suomesta osallistui Tikkasen lisäksi Joel Österholm vaasalaisesta yökerho Fontanasta.  Pohjoismaiden kilpailun järjestäjinä olivat Monin, TRB sekä FBSK eli Suomen baarimestariyhdistys. Kilpailua pääsi seuraamaan sekä paikan päälle että streamin kautta.

Vuoden 2022 kilpailun teemana on ollut ”Sharing Memorable Moments”. Ajatuksena on, että kilpailijat käyttävät luovuuttaan, taitoaan, intohimoaan ja kekseliäisyyttään luodakseen ikimuistoisen cocktail-hetken. Kilpailuun haettiin moniaistillisia elämyksiä, jotka kertovat myös juoman tekijästä ja siitä mitä heille tarkoittaa. Tärkeitä kriteerejä kilpailujuomassa ovat mieleenpainuvuus, mukaansatempaavuus sekä ainutlaatuisuus.

Monin Nordic Cupissa toiseksi sijoittui Magnus Thune Norjasta ja kolmanneksi ruotsalainen Zelda Rosand.

Kilpailun tuomaristossa olivat Tanskan baarimestariyhdistyksen puheenjohtaja Zander Lauritzen Hansen, Moninin tuotepäällikkö Vital Haim Grinfeld, Latvian baarimestariyhdistyksen puheenjohtaja Raitis Akerblums ja Moninin tuoteasiantuntija Anastasia Sudak. Tuomarit arvioivat luomusten esillepanoa, tehokkuutta, toteutusta, ulkoasua, aromeja, makuja ja teemanmukaisuutta. 

”Monin Nordic Cup oli jännittävä kokemus, yli kahden vuoden jälkeen, kun alalla ei ole ollut mahdollisuutta tavata ja kilpailla, oli hienoa nähdä jälleen kaikki tutut ja tuntemattomat kollegat Pohjoismaista kokoontuvan yhteen”, kilpailutuomari Zander Lauritzen Hansen kertoo

”Oli kokemus nähdä niin monia lupaavia baarimestareita eri puolilta Pohjoismaita testaamassa taitojaan. Kyllä sitä vähän kokeneempikin baarimestari oppi uutta.”

LUE MYÖS: Laura Suutari otti riskin ja se kannatti – baarimestarille verkostot ovat kullanarvoisia

LUE MYÖS: Cocktailiin tyrniä tai sieniä – 7 suomalaista baarimestaria antaa vinkit syksyyn

LUE MYÖS: Suomen baarimestarien Greta Grönholm: Vaikka töissä on mukavaa, palkkaakin pitää saada

Laura Tikkanen. KUVA Rudolfs Liepins


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker