Tapahtuma-ala

Tutkassa Fullsteamin pääpromoottori Aino-Maria Paasivirta: ”Harjoittelut ovat avanneet ovia alalle”

Päädyin ensimmäistä kertaa Fullsteamille töihin harjoittelun kautta jo opiskellessani Metropoliassa kulttuurituottajaksi. Tammikuussa aloitin Fullsteamin pääpromoottorina. Olen ollut pitkään Provinssin ohjelmatiimissä ja keväällä aloitin myös Provinssin promoottorina.

Sain kipinän alalle, kun lempibändini Mando Diao oli tulossa Suomeen, mutta alaikäisenä en päässyt keikalle. Laitoin heille viestiä, ja heidän kiertuemanagerinsa avustuksella pääsin kuuntelemaan soundcheckiä ja tapaamaan bän­diä. Silloin tajusin, että nämä keikat eivät vain tapahdu itsestään, vaan taustalla on ihmisiä, jotka niitä järjestävät.

Olen aina rakastanut musiikkia mutten ole kokenut esiintymistä omaksi jutukseni. Halusin tehdä työtä, joka mahdollistaa esiintymisen niille, joille se on intohimo.

Opintoihini kuuluneet harjoitte­lut ovat avanneet ovia alalle. Olin ensin harjoittelussa Fullsteamilla, sitten Kööpenhaminalaisessa keikkapaikassa Pumpehusetissa. Jäin sen jälkeen sinne tuotantoassistentiksi, kunnes palasin Suomeen tekemään opintoni loppuun.

”Opintoihini kuuluneet harjoittelut ovat avanneet ovia alalle.”

Fullsteamilla olen ollut projektihommissa ja kesätöissä ennen kuin sain vanhempainvapaan sijaisuuden yhtiön perustajan Rauha Kyyrön assistenttina. Parin vuoden kuluttua minusta tuli promoottori ja nyt alkuvuodesta pääpromoottori.

Assistenttina pääsin tekemään kaikkea laidasta laitaan ja opin silloin todella paljon. Tein esimerkiksi lipunmyynnin Cheekin jäähallikiertueelle, vaikka en ollut sitä ennen tehnyt mitään lipunmyyntiin liittyvää.

Työssäni promoottorina neuvottelen artistien edustajien kanssa sopimukset kuntoon, että artistit tulevat keikalle Suomeen. Myös muut tiimit, kuten markkinointi ja tiedotus, lipunmyynti, tuotanto ja talous ovat isossa roolissa keikkojen onnistumisessa.

Käymme myös ulkomailla showcase-festareilla ja tapaamassa agentteja. Isoimpien artistien agentteihin on oltava hyvät yhteydet, että pääsee edes aloittamaan neuvottelut. Hauskinta on festivaalien ohjelmakokonaisuuksien suunnittelu ja kun pääsee miettimään, mikä bändi sopisi jonkun isomman artistin lämppäriksi.


Aino-Maria Paasivirta

  • Missä Fullsteam Agency
  • Mitä Aloitti tammikuussa Fullsteamin pääpromoottorina

Näitä suosittelen

Podcast

Lempipodcastini on Ruotsin yleisradion Kinapodden i P1. Se käsittelee monipuolisesti ja asiantuntevasti valtavaa ilmiötä nimeltä Kiina, joka vaikuttaa meidän kaikkien elämään tavalla tai toisella.

Henkilö

Plestia Alaqad on gazalainen toimittaja, joka on nostanut maailmalle esiin tärkeitä uutisia Gazasta. Tällä listalla voisivat olla oikeastaan kaikki sillä alueella toimivat lääkärit ja toimittajat.

Some

Instagramissa @alokvmenon (Alok Vaid-Menon) on todella inspiroiva. Hän on sukupuolinormeja rikkova vaikuttaja, kirjailija ja stand up -koomikko, joka tuo vähemmistöjen asioita esiin kauniisti, runollisesti ja rakentavalla tavalla.


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento