Cocktailit

Moni baarimestari alkaa jo väsyä giniin, sanoo Danil Nevsky – tässä piristävän erilainen ginicocktail

Monet Suomessakin tutut ginitrendit ovat kotoisin Espanjasta. Barcelonaan kotiu­tunut baarimestari Danil Nevsky uskoo tämän johtuvan siitä, että maa on iso ginien markkina-alue, mikä houkuttelee brändejä kokeilemaan tuotteitaan juuri siellä ennen kansainvälisille areenoille hakeutumista. Statistan tilastojen mukaan Espanja onkin liikevaihdoltaan yksi maailman neljästä suuresta ginimarkkinasta. Enemmän katajanmarjatislettä kulutetaan vain Britanniassa, Yhdysvalloissa ja Intiassa.

   ”Esimerkiksi idea tarjota Gin & tonic suuresta viinilasista eli copasta on peräisin Espanjasta.”

Espanjassa Gin & tonic on edelleen suosituin tapa nauttia giniä, ja muut drinkit tulevat kaukana perässä. Paikallisille gini edustaa raikkautta ja keveyttä, minkä takia siitä valmistetaan pääasiassa pitkiä cocktaileja.

”Jos heille tarjoaa ginipohjaisen cocktailin pienestä lasista, he pitävät sitä ryöstönä.”

Danil Nevsky
Vaikka Danil Nevsky on suuri ginin ystävä, Dry martini ei hänelle maistu. Tänä vuonna Nevsky aikoo testata kaikki mahdolliset Martini-variaatiot tavoitteenaan löytää makuunsa sopiva versio. KUVA Indie Bartender Co

Klassikkococktailit ovat oikeastaan ainoa cocktailkategoria, jossa juoman pituudella ei ole väliä. Barcelonassa on lukuisia perinteisiä cocktailbaareja, jotka ovat olleet auki vuosikymmeniä. Niissä klassikot tehdään vanhan koulukunnan tyyliin ilman kikkailuja. Toista äärilaitaa edustavat uuden koulukunnan baarimestarit, jotka venyttävät ginicocktailien rajoja käyttämällä uusimpia tekniikoita ja työkaluja sekä muun muassa suolaisia raaka-aineita. Drinkkilasiin saattaa päätyä esimerkiksi parmesaania tai ilmakuivattua kinkkua. Viimeisimpänä hittinä useissa baareissa on näkynyt Oyster martineja, jotka saavat merellisen makunsa osterista.

Kokeile! Gini + puolikuiva omenasiideri

Espanjassa nautitaan puhdaspiirteisen ja klassisen London dryn sijaan ginejä, joista löytyy kunnolla tuoksuja ja maussakin saa olla selkeästi erottuvia piirteitä. Sen vuoksi tislatut ginit ovat suosittuja, erityisesti jos niissä on käytetty jotain hyvin aromaattista raaka-ainetta. Viime vuosina myös pinkit ginit ovat nousseet suosioon. Tämäkin trendi on Nevskyn mukaan lähtenyt juuri Espanjasta.

Baarimestareiden keskuudessa Nevsky on kuitenkin havainnut selkeää giniväsymystä niin Barcelonassa kuin maailmallakin.

”Giniä ei pidetä enää coolina. Siksi monet baarimestarit käyttävät nyt enemmän klassisia tuotteita.”

Nevsky on seurannut ginin kulkua parrasvaloihin jo siitä lähtien, kun uuden aallon ginit alkoivat vallata markkinoita 2010-luvulla. Hän aloitteli tuolloin baariuraansa Skotlannissa, josta ovat kotoisin esimerkiksi markkinaa muuttaneet Hendrick’s ja Caorunn. Nykyään Nevsky työskentelee muun muassa Martin Miller’s Ginin maailmanlaajuisena brändibaarimestarina. Terassilla Nevskylle maistuu gini pidennettynä soodalla ja limemehulla eli Gin rickey. Nevsky pitää myös Negronista – mutta ei perinteisesti hämmennettynä. Hänen versionsa valmistetaan lisäämällä ginin, vermutin ja katkeron joukkoon sitruunamehua, hieman sokeria sekä valkuaista tai vaahdotusainetta. Ravistamalla syntyy Shaken negroni sour, jolla Nevsky on lyönyt ällikällä niin klassikon pyhyyteen uskovia italialaisia baarimestareita kuin asiakkaita ympäri maailman.

”Se on jopa paremmassa tasapainossa kuin perinteinen Negroni!”


 

The 3 Primary Sins KUVA Indie Bartender Co

The 3 Primary Sins

”Olen aina ollut innostunut siitä, miten väri voi vaikuttaa aivoihin ja maun kokemiseen.”

2,5 cl Martin Miller’s Westbourne Strength -giniä

2,5 cl blue curaçao -likööriä

2,5 cl tuoretta passiohedelmämehua

0,5 cl kirkasta absinttia

0,5 cl korianteritislettä*

Lasi on the rocks

Valmistustapa ravistaminen

Koriste punaista ja keltaista hedelmähyytelöä ohuena levynä

Leikkaa punainen ja keltainen hedelmähyytelö lasiin sopiviksi paloiksi ja kiinnitä lasin sisäpinnalle glukoosisiirapilla. Mittaa shakeriin kaikki raaka-aineet, lisää jäitä ja ravista kylmäksi. Tuplasiivilöi koristeltuun tarjoilulasiin jääblokin päälle. Juoma näyttää eri väriseltä katsottuna keltaisen tai punaisen hyytelön läpi, ja väri on erilainen myös suoraan ylhäältä katsottuna.

*Korianteritisle

80 g tuoretta korianteria

8 dl vodkaa

Tislaa rotavapissa.

Vinkki! Rotavap on pyöröhaihdutin, jolla saadaan tislattua tuotteita matalammassa lämpötilassa alipaineen ansiosta.

Danil Nevsky

 • Barcelona, Espanja
 • Itsensä työllistävä baarimestari, joka on nimetty hospitality-alan sadan vaikutusvaltaisimman ammattilaisen joukossa sijalle 3 (Top 100 Most Influential in the Hospitality Industry 2022). Monipuolinen kansainvälinen kokemus alalta 15 vuoden ajalta.
 • Omien sanojensa mukaan ”Yhdistää miksologin kunnianhimon ja klovnin kyvykkyyden.”
 • Työpaikka perustaja ja toimitusjohtaja the Indie Bartender -alustalla
 • Entisiä työpaikkoja Tales & Spirits, Cocktails for you

LUE MYÖSEtene urallasi henkilöbrändäyksellä – vaikutusvaltainen baarimestari kertoo, miten

Danil Nevsky
Danil Nevsky on rakentanut itsestään tunnetun brändin ja haluaa auttaa myös muita baariammattilaisia löytämään uusia urapolkuja. KUVA Indie Bartender Co

 • Tilaa Lehti

  Shaker
  Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

  Tilaa Shaker