Cocktailreseptit

Täydellinen cocktail kesään: Jenny Kurkela tuunasi Espresso Martinista kookoslatten

Baarimestari Jenny Kurkela. KUVA Laura Hujanen

Kylmä kahvi kuuluu kesään, tuumaa baarimestari-yrittäjä Jenny Kurkela. Espresso Martini on trendannut viime vuosina Instagramissa ja Tiktokissa. Vain muutaman raaka-aineen sisältävä juoma asettaa paineita tuotteiden laadulle. Korkealuokkaisen kahvin käyttö on Kurkelan mukaan tärkeää. Mahdollisuuksien mukaan kahvi tulisi myös jäähdyttää ennen cocktailin ravistamista, jotta sen maku ei muutu kitkeräksi.

Espresso Martinia on helppo muunnella. Kurkelaa on kutsuttu leikkimielisesti jääkahvikuningattareksi, ja cocktailissaan hän lähti viemään Espresso Martinia trooppiseen suuntaan kookoksen avulla. Soija-kookosmaito ja kookossiirappi tuovat kahvidrinkkiin täyteläisyyttä ja pähkinäistä aromia. Viime kesänä kansa hullaantui Piña Coladasta, joten kookoksen maku on tuttuna mielessä.

Pääalkoholina Kurkela suosii kotimaista vodkaa, jonka maku on puhdas ja miellyttävä. Kahviliköörin sijaan hän käyttää juomassa rommipohjaista yrttilikööri Vana Tallinnaa, joka tuo makuun kerroksellisuutta ja makeutta. Pinnalle puristettavat appelsiinin eteeriset öljyt viimeistelevät kokonaisuuden.


Kookos Latte Martini
Kookos Latte Martini. KUVA Laura Hujanen

Kookos Latte Martini

2 cl Kaiho Vodkaa

2 cl Vana Tallinn -likööriä

4 cl espressoa

1 cl kookossiirappia

4 cl Alpro Barista Coconut -juomaa

Valmistustapa ravistaminen

Lasi coupe

Koriste appelsiinin kuori

Mittaa kaikki raaka-aineet shakeriin. Lisää jäitä ja ravista kylmäksi. Tuplasiivilöi jäähdytettyyn coupe-lasiin. Purista appelsiinin kuoresta eteeriset öljyt juoman pinnalle. Koristele appelsiinin kuorella.

Lue myös: Kun perustat baarin, kannattaako lattiatkin luututa itse? Kaksi ravintoloitsijaa kertoo, mitä he yrittäjinä tekisivät nyt toisin


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker