Ravintolat

Helsingin uusi ravintola Terroir yhdistää paikallisia raaka-aineita ja kansainvälisiä vaikutteita

Helsingin Unioninkadulle alkukesästä avatun Terroirin tavoitteena on nousta kärkipaikalle Helsingin ravintoloiden joukossa tarjoamalla ainutlaatuisia makuja ja elämyksiä. Terroirin takana ovat arvostetut keittiömestarit Kimi Kamplas ja Minh Huynh, joiden ansiolistalta löytyy ravintoloita kuten Yes Yes Yes, Chéri ja Madonna.

Kamplasin ja Huynhin intohimo ruokaan ja innovatiivisiin makuyhdistelmiin näkyy Terroirin ruokalistalla. Ravintolassa yhdistyvät tuoreet paikalliset raaka-aineet sekä kansainväliset vaikutteet. 

”Terroir on meille intohimon ja luovuuden tulos. Haluamme tarjota asiakkaillemme enemmän kuin vain aterian – haluamme tarjota makumatkan, joka herättää aisteja ja jättää lähtemättömän vaikutuksen”, kertoo keittiömestari Kimi Kamplas.

Avecin elokuisella vierailulla Terroirissa tarjolla oli muun muassa Burrata di Puglia -juustoa sokeriherneiden ja kesätryffelin kera sekä paahdettua luuydintä maitobriossilla ja maa-artisokalla. Raakana tarjoillun tonnikalan parina maistui kastike akazu-viinietikasta. Se valmistetaan sake-riisiviinin käymisestä jäävästä sakasta, ja on väriltään rusehtavan punaista. 

Japanilainen munavanukas chawanmushi taas sai kaverikseen grillattua tomaattia ja Gruyère-juustoa, turskan posket tarjoiltiin lohen mädin ja lehtikaalin kanssa ja iberico-porsaan secreto romaine-salaatin ja romesco-kastikkeen kera. Secreto on sentin paksuinen lihas, joka sijaitsee lavan seutuvilla, vatsarasvan alla. Marmoroitunut secreto on leikkaajallekin haastava löytää, mistä juontaa sen salaisuutta tarkoittava espanjankielinen nimi. 

Keittiömestari Kamplasin mukaan Terroirin ruoka ja juoma on viritetty huippuunsa, mutta tunnelma on rennon kodikas. Tavoite on kunnioitettava, joskin Avecin vierailulla ravintolakokemus haki vielä linjaansa – oli vaikea arvioida, halusiko ravintola olla rento vai fiini. Asiakaspalvelun laadusta kokemus ei kuitenkaan jäänyt kiinni, sillä palvelu oli erinomaisen huomaavaista. 

LUE MYÖSDani Hännisen ja Janne Keskevaarin uusi ravintola 305 on matalan kynnyksen korttelibistro Hakaniemessä


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi