Reseptit

Ihanan överiä! Kokeile näitä kolmea erilaista laskiaispullaa

Keittiömestari Marko Hirvonen miettii työkseen koekeittiössä, miten helpottaa keittiöiden arkea pakastettujen leipätuotteiden avulla. Leipomisessa oikaisu voi auttaa työn rytmittämistä. Hirvosen vinkit reseptin alla.

Laskiaispullat
KUVA Lantmännen Unibake Finland

Överit laskiaispullat

kypsiä vehnäpullia

kermavaahtoa

suklaa-pähkinälevitettä

banaania

kinuskikastiketta

marjoja

mantelia

tomusokeria

Suklaa-banaani-laskiaispullat

Voitele halkaistun pullan molempiin puolikkaisiin suklaa-pähkinälevitettä. Asettele pohjan päälle banaanisiivuja. Lisää kermavaahto ja viimeisenä suklaa-pähkinälevitteellä voideltu hattu.

Marjaisat laskiaispullat

Täytä laskiaispulla joko suklaa-pähkinälevitteellä ja banaanilla tai hillolla, käyttäen hieman vähemmän kermaa. Lisää kerman päälle tuoreita marjoja, ja niiden päälle lisää kermavaahtoa. Lisää hattu.

Kinuskiset laskiaispullat

Täytä laskiaispulla joko suklaa-pähkinälevitteellä ja banaanilla tai hillolla. Lisää marjoja ja viimeistele täytteet kinuskikastikkeella. Lisää hattu.

”Tuoreen pullan tuoksua on vaikea peitota”

”Jos työn arki on kovin kiireistä, on hyvä miettiä, mihin omassa ravintolassa kannattaa panostaa. Onko alusta asti leipominen se juttu vai voidaanko olemassa oleva ammattitaito käyttää johonkin muuhun? Monesti haasteena on henkilökunnan suuri vaihtuvuus ja leivän leivontaan tarvittavien resurssien puute. Helpotusta voivat tuoda pakastetut raa’at ja nostatettavat taikinat, jotka voi pienellä vaivalla muotoilla ja tuunata omannäköiseksi. Valmiimmat ratkaisut takaavat, että tuoretta leipää ja leivonnaisia on mahdollista tarjota joka päivä ja että tuotteet ovat aina tasalaatuisia.

Useimmat leipätuotteet ovat monikäyttöisiä, ja yhtä tuotetta voi soveltaa moneen eri tarkoitukseen kokoustarjoilusta vitriiniin tai lounaspöytään. Monipuolinen valikoima vegaanisista leivonnaisista lähtien antaa mahdollisuuden vaihdella leivonnaistuotteita ilman uuden reseptiikan opettelua, ja tuotteita voidaan valita sesonkien mukaisesti. Leivonnaispakasteet vastaavat hyvin myös hävikin hallintaan, sillä ne voi sulattaa nopeasti tai paistaa sen mukaan, mikä on päivän menekki. Sulattaen valmiilla tuotteilla säästää aikaa ja energiaa.

Puolivalmiit ja paistettavat leivonnaiset helpottavat työn rytmittämistä, kun niitä voidaan leipoa pitkin päivää tarpeen mukaan. Lisäksi vastaleivotut tuotteet ylläpitävät tuoreuden mielikuvaa. Tuoreen pullan tai leivän tuoksua on vaikea peitota.”


Keittiömestari Marko Hirvonen

 • Töissä Lantmännen Unibake Finlandin koekeittiö
 • Vapaalla Harrastaa hiihtämistä ja juoksemista
 • Jääkaapissa Irma- ja Jorma-hapanjuuritaikinat
 • Ruokafilosofia Yksinkertainen on hyvää

LUE MYÖS: Viime joulun hittiherkun tehnyt Ville Kivinen loihti uuden reseptin: näin valmistat pistaasi-suklaabrownien suurkeittiössä

Marko Hirvonen
Marko Hirvonen. KUVA Lantmännen Unibake Finland


 • Tilaa Lehti

  Aromi
  Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

  Tilaa Aromi