Kebab

Katso, kuinka robotti viipaloi kebabin – Akseli Herlevin DIF Döner laajenee ympäri Suomen

Helsingin uusi DIF Döner avautuu lähiaikoina Iso Roobertinkadun ja Yrjönkadun kulmaan. Siellä ja Ruoholahdessa käytetään kymppitonnin arvoista kebabrobottia, jonka tarkoitus on säästää henkilökunnan työaikaa ja lyhentää jonoja ravintolassa.

”Se auttaa työntekijää keskittymään annoksen kokoamiseen ja asiakas saa näin paremman ruoan”, Herlevi kuvaili robottia Helsingin Uutisille huhtikuussa.

Yllä: Video näyttää, miten Dif Dönerin kebabrobotti leikkaa naudanlihavarrasta. Samanlainen kone leikkaa myös kanakebabia.

Herlevi pitää popup-mallista, jossa samojen seinien sisällä toimii useampi ravintolakonsepti. Sturenkadun Naughty BRGR -ravintolan yhteydessä Helsingissä on syyskuusta lähtien toiminut salolaislähtöisen JJ’s BBQ:n barbecueravintolan toimipiste. 

Uudet DIF Dönerit ovat jo toiminnassa Naughty BRGR -burgeriravintoloiden tiloissa Jyväskylässä, Oulussa ja Seinäjoella.

”Yhdessä syöminen ja ihmisten kohtaaminen ovat elämän suola ja muut mausteet. Haluamme rohkaista ihmisiä ulos ja ravintoloihin syömään ja viihtymään. Kahden erilaisen, mutta toisiaan henkisesti tukevan ruokalistan tuominen omiin ravintoloihimme lisää vieraiden valinnanvaraa”, Herlevi kuvailee.

Herlevi matkustaa uusien DIF Dönerien avajaisbileisiin ensi viikolla, ensin perjantaina 2.6. Ouluun ja sunnuntaina 4.6. ensin Seinäjoelle ja siitä Jyväskylään. Niissä hän paistaa ilmaiset dönerit 200 ensimmäiselle.

Herlevi haluaa pitää DIF Dönerin maut selkeinä ja annokset runsaina. Annoksissa käytetään tuoreita yrttejä ja raaka-aineena laadukasta kokolihaa tai kanaa. Vegaaneille on tarjolla seitankebab. Kastikkeet ja pikkelssit valmistetaan itse.

Herlevi loi DIF Döner -ravintolakonseptin yhdessä Lähi-idän makuihin erikoistuneen keittiömestari Iman Gharaghozlun kanssa.

”Halusimme Imanin kanssa näyttää, että kebabille voi tehdä Suomessa saman kuin burgereille ja pizzalle, jotka ovat täällä jo maailman huippuluokkaa. Inspiraatiota olemme hakeneet Turkin sijaan Berliinistä, josta löytyy uskomattomia döner-mestoja. Aidosta berliiniläisdöneristä löytyy lukemattomia variaatioita, mutta vaativampien gastronomien arvostamat paikat uskovat alkuperäiseen konseptiin panostaen laatuun ja makuun. Juuri tätä mekin haluamme tarjota: aidon, berliiniläisen maun, jossa laatu, tuoreus ja maku ovat huippuunsa viritettyinä”, Herlevi kertoo.

LUE MYÖS: Robotti voi pian kustomoida ravintola-annoksen sellaiseksi kuin asiakas toivoo

Akseli Herlevi. KUVA DIF Döner


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi