Kilpailut

Gastro-viikko! Avec on paikalla Gastro-messuilla keskiviikosta perjantaihin

Hotelli- ja ravintola-alan Gastro-messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa keskiviikosta perjantaihin 18.–20.5.

Messujen päämediakumppani Aromi on paikalla alusta loppuun yhdessä Avecin kanssa messupisteellä 7b100. Tule juttelemaan! Juttutärppejä voi tarjota myös meilillä media@avec.fi tai Whatsappilla 040 681 8859.

Gastro-messuilla esitellään uusimmat maut ja trendit sekä puhutaan horeca-alan polttavimmista aiheista. Messuilla julkistetaan myös Suomen 50 parasta ravintolaa -listaus. Gastro-messut on avoin tapahtuma kaikille alan ammattilaisille ja opiskelijoille. Tapahtumassa on erikseen K18-anniskelualue.

Koko ohjelma on nähtävillä Gastro-messujen verkkosivuilla ja PDF-muodossa tämän jutun lopussa.

Suomi–Viro-kokkimaaottelu, osterinavauksen SM, Mestarikoulu…

Gastro-messuilla nähdään liuta kilpailuja ammattikeittiöiden ja ravintoloiden ammattilaisille. Kisoilla pyritään edistämään alan näkyvyyttä ja tekijöiden urakehitystä. Messuilla kisataan muun muassa osterinavauksen suomenmestaruudesta ja ammattitaidosta merenelävien valmistuksessa. Tulevaisuuden tekijät esittelevät taitojaan Mestarikoulussa ja Suomen kokkimaajoukkue kohtaa Viron.

Kilpailut ovat myös tapa tehdä suomalaista ruokakulttuuria tunnetuksi ulkomailla. Maailmanlistan neljäntenä oleva Suomen kokkimaajoukkue esittelee Gastro-messuilla uuden kokoonpanonsa ja pääsee tositoimiin epävirallisessa maaottelussa Viroa vastaan.

”Kilpailujen näkyminen alan tapahtumissa ja medioissa on tärkeää, jotta saamme viestittyä alan lukuisia mahdollisuuksia tulevaisuuden tekijöille. Suomessa on todella monipuolista kulinaarista osaamista, jota ylpeydellä haluamme esitellä myös kansainvälisesti”, Suomen kokkimaajoukkueen joukkueenjohtaja Katja Tuomainen kertoo.

”Suomen ruokakulttuurilla on valtavasti annettavaa. Puhdas luontomme, monipuolinen maatalous ja mahdollisuus kevyeen hiilijalanjälkeen jokaisena sesonkina ovat asioita, joita Suomen tulee tuoda esille kansainvälisessä toiminnassa matkailijoiden ja alan työntekijöiden houkuttelemiseksi”, Tuomainen sanoo.

LUE MYÖS: Näin kehität paineensietoasi! Parhaat vinkit kokeille ja muillekin

LUE MYÖS: Suomi meni jatkoon! Johan Kurkela odottaa Bocuse d’Or -loppukilpailua: ”Nyt vaan kahta kauheammin Lyonia kohti”

Opiskelijoille ja valmistuneille restonomiopiskelijoille tarkoitetussa Mestarikoulussa kilpaillaan sekä sali- että keittiöosaamisesta.

”Kaikki kilpailut tekevät hyvää alalle! Mestarikoulu on ammattikilpailujen ensimmäinen piste, johon osallistumalla on hyvä harjoitella kilpailemista. Mestarikoulusta on suora jatkumo kotimaisiin Vuoden Kokki – ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuihin ja siitä eteenpäin kansainvälisille areenoille, esimerkiksi Kokkimaajoukkueeseen ja Bocuse d’Or -kilpailuihin”, Mestarikoulua järjestävän Food Camp Finlandin Riikka Kannas kertoo.

”Kilpailut opettavat kilpailijoita kestämään painetta ja kehittävät uutta reseptiikkaa. Ne ovat myös erinomainen verkostoitumismahdollisuus nuorille alan ihmisten ja teollisuuden kanssa.”

Lisäksi ohjelmalavalla keskustellaan kilpailemisesta, äänessä muun muassa Vuoden kokki- ja Bocuse d’Or -edustajia.

Kilpailut Gastro Helsinki 2022 -tapahtumassa

 • 18.–20.5. Suomi-Viro Gastro Champion 2022
 • 18–19.5. Mestarikoulu-kilpailu
 • 20.5. Seafood chef -kilpailu
 • 20.5. Osterinavauksen suomenmestaruus

Koko ohjelma nähtävillä Gastro-messujen verkkosivuilla.


 • Tilaa Lehti

  Aromi
  Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

  Tilaa Aromi