Ruokakulttuuri

Turku on Suomen nouseva ruokapääkaupunki, hehkuttaa BBC

BBC:n toimittaja tutustui Turun ruoka- ja ravintolatarjontaan. KUVA Istock

Turku on pohjoismaisen ruuan hotspot, kirjoittaa Britannian yleisradioyhtiö BBC verkkosivuillaan.

Toimittaja Norman Miller vieraili Turun-reissullaan kauppahallissa maistelemassa muun muassa savustettua hauenmätiä, saaristolaisleipää, graavilohta, silliä ja leipäjuustoa (jota hän kutsuu ”pohjoismaiseksi versioksi halloumista”). Rusinamakkaraakin ihmetellään.

Lähialueen luonnon ja saariston antimet mainitaan jutussa muun muassa riistan, kalan ja uusien perunoiden muodossa. Lähiruokaan panostavan ja hiljattain Michelin-tähdellä palkitun Kaskis-ravintolan keittiömestari Erik Mansikka kertoo intohimostaan paikallisia raaka-aineita kohtaan. Paikallisen ruuan ja ruokakulttuurin puolesta puhuu myös Oobun ravintoloitsija Turo Jokinen.

Ruissalon telakan Tenlén-ravintolassa keittiömestari Leena Laakso esittelee savustamiseen käytettyjä puulaatuja: koivua kalalle, omenapuuta possulle. Omenapuut ovat peräisin oman talon kokin mökkipihalta. Miller käy myös ruokatoimittaja Niina Mälkiän ja hänen kumppaninsa Jukka Remahlin vieraana Loistokarin saarella Ukkopekka-höyrylaivan kuljettamana.

Vanhassa vankilassa toimivan Kakola Brewing Companyn myyntipäällikkö Teemu Artukka kertoo panimon erikoisuuksista, kuten alueen villihiivalla valmistetusta karviaisoluesta.

Finland’s rising capital of food (BBC 22.8.22)

LUE MYÖS: Michelin-palkittu turkulainen ravintola Kaskis on aatteellinen, kekseliäs ja tinkimätön: ”Taisimme suotta nössöillä”

LUE MYÖS: Ravintola Smör avattiin erikoiseen paikkaan – nyt 13 vuotta myöhemmin se on klassikko

LUE MYÖS: Ravintola Oobu palkittiin Kilvellä – rahoitusalalta siirtynyt ravintoloitsija Turo Jokinen kertoo filosofiastaan ja Netflix-julkisuudesta


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi