Tempaukset

Erikoinen baari keskellä Helsinkiä: mustaa lonkeroa säkkipimeässä huoneessa

Platform 17 -baari sijaitsee nimensä mukaisesti junalaiturin 17 vieressä Elielinaukiolla. KUVA Jaakko Sandqvist

Kuopiolainen pienpanimo RPS Brewing tunnetaan oluistaan, mutta valikoimassa on myös lonkeroita. Niitä markkinoidakseen yritys avaa Helsinkiin perjantaina erikoislaatuisen baarin, jonka takahuone on eristetty verhoilla pimiöksi.

Pimeään kammioon pääsee kymmenellä eurolla, ja hintaan sisältyy lonkero tai alkoholiton juoma. Älypuhelimella luetaan seinästä QR-koodi, päähän laitetaan vastamelukuulokkeet ja kännykästä käynnistetään ääninauha. Huoneesta sammutetaan valot, ja kuulokkeista kuunnellaan kirjailijana ja teatterin tekijänä tunnetun Antti Heikkisen tarinointia joko suomeksi tai englanniksi.

Pimeydessä on tarkoitus siemailla RPS:n Mac Black -lonkeroa, joka on väriltään mustaa ja maistuu kolalta ja appelsiinilta.

”Kehitimme mustan lonkeron Suomen säiden synkkiin hetkiin, ja nyt kun säät eivät varsinaisesti ole meitä suosineet, päätimme luoda itse tuotteelle sopivat olosuhteet. Harva meistä Pohjolassa kasvaneista jaksaa tällaista valotykitystä jatkuvalla syötöllä. Jotta ei tarvitsisi yksin mennä vaatehuoneeseen tai kellariin lonkeroa litkimään, päätimme avata tällaisen pimeän baarin ihmisten arkea helpottamaan”, RPS Brewingin toimitusjohtaja Samuli Huuhtanen sanoo.

Pimeä baari aukeaa perjantaina 7.6. ja on avoinna kesäkuun ajan tiistaista sunnuntaihin klo 12–22. Baari on väliaikainen.

Pimiökokemuksen voi varata myös omalle ryhmälleen 120 euron hintaan, jolloin sessio järjestetään yksityistilaisuutena. Pimeään huoneeseen mahtuu 16 henkilöä kerrallaan. Ajan voi varata etukäteen RPS Brewingin verkkosivuilta.

Tästä astutaan pimeään huoneeseen. Seinästä luetaan QR-koodi. KUVA Jaakko Sandqvist

Lonkerobaari pimiöineen rakennettiin tilaan, jossa on aikaisemmin toiminut muun muassa kahvila ja autovuokraamo. KUVA Jaakko Sandqvist

Baarimestari Henri Halonen esittelee mustaa lonkeroa. KUVA Jaakko Sandqvist

Lue myös: Juomat sisältyvät pääsylippuun – hinnoittelullaan hätkähdyttänyt olutfestari muuttaa Espooseen


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker