Baarit

Helsingin keskustaan avautuu baari, jossa on karaoke, yökerho ja 13-väyläinen minigolf

Maaliskuun 1. päivänä Iso Roobertinkatu 4:ään avautuva Helsinki Camping on monipuolinen viihderavintola. ”Arkipäivinä meillä voi pitää golfiksi naamioituja bisnestapaamisia ja viikonloppuisin radoilla nähdään varmasti myös lapsiperheitä. Iltaisin Camping muuttuu kuitenkin aikuisten täysiveriseksi bilepaikaksi, jossa voi DJ:n tahdittamana pelata minigolfia ja tanssia”, kertovat ravintolaketjun perustaja Anders Gudmundstuen (vas.) ja Helsinki Campingin ravintolapäällikkö Kamel Kadry.
Camping-ravintolaketjun perustaja Anders Gudmundstuen (vas.) ja Helsinki Campingin ravintolapäällikkö Kamel Kadry.  KUVA Vertti Luoma, Helsinki Camping

Minigolfin ympärille rakennettu pohjoismainen viihderavintoloiden ketju Camping laajentaa Suomeen. Camping Helsinki avautuu Iso Roobertinkadulle Punavuoreen 1. maaliskuuta. Ravintolan seinien sisältä löytyy 13-väyläinen minigolf, baari, street food -keittiö, karaoke sekä yökerho.

PÄIVITYS: Avec kävi paikalla avajaispäivänä 1.3.2024. Lue juttu: Tältä näyttää Helsingin keskustaan avattu uusi baari, joka yhdistää minigolfin ja yökerhon – yllättäviä ratoja

Camping on alun perin norjalainen viihderavintolakonsepti. Konseptin kehitti oslolainen ratagolfin EM-hopeamitalisti Anders Gudmundstuen. Idea värikkäästä ja viihtyisästä sisäradasta syntyi kaamoksen keskellä.

”Ratagolfarina minua harmitti, että Pohjolan kesä on niin lyhyt. Biljardia, keilailua, tikanheittoa ja muita siistejä sisälajeja harrastavat kaverini pystyivät harrastamaan lajejaan mitä hienoimmissa kohteissa, mutta meiltä puuttui sama mahdollisuus. Idea osoittautui oikeaksi ja klubi ylitti kaikki odotukset. Heti ensimmäisenä toimintavuotenamme Oslo Campingissa pelattiin minigolfia yli satatuhatta kierrosta ja villit bileet jatkuivat yöhön saakka”, Camping-konseptiravintoloiden vetäjä Anders Gudmundstuen kertoo.

Helsinki Campingin radat on suunnitellut ketjun perustaja, norjalainen ratagolfmestari Anders Gudmundstuen. Väylien laatu ja taso täyttävät ratagolfin kilpailuvaatimukset, mutta klubin perustajan mukaan etusijalla on kuitenkin hauskanpito. KUVA Vertti Luoma, Helsinki Camping

Helsinki Campingin ravintolapäällikkö Kamel Kadry on tullut kaupungin ravintolayleisölle tutuksi Bar Holidaysta ja The Cockista.

”Tämä on jännä konsepti, josta on todellakin moneksi”, Kadry kertoo.

”Arkipäivinä meillä voi pitää golfiksi naamioituja bisnestapaamisia ilman, että tarvitsee käyttää koko päivää ulkokenttää kiertäen. Viikonloppuisin meille tulee päiväsaikaan todennäköisesti myös lapsiperheiden syntymäpäiviä, mutta iltaisin Camping muuttuu täysiveriseksi aikuisten baariksi ja yökerhoksi, jossa voi DJ:n tahdittamana pelata myös minigolfia.”

Minigolfradat on rakennettu käsityönä paikan päällä. KUVA Vertti Luoma, Helsinki Camping

Ensimmäinen Camping avautui Osloon vuonna 2016. Camping-viihderavintoloita on lisäksi Norjan Trondheimissa, Tromssassa, Drammenissa, Stavangerissa ja Kristiansandissa, Tanskan Kööpenhaminassa ja Aarhusissa sekä Ruotsin Malmössä.

Ketjun kymmenes klubi avautuu Helsingin Iso Roobertinkatu 4:ään, vintagemyymälä UFF:n entisiin tiloihin. Camping-viihderavintolakonseptin omistaa ravintolayhtiö Noho.

Helsinki Campingin minigolfkierros 13-väyläisellä radalla maksaa aikuiselta 10 euroa, opiskelijoilta 8 euroa ja lapsilta 7 euroa.

LUE MYÖS: Millaista on avata oma ravintola nyt, kun niitä kaatuu tiuhaan? Helsinkiin avatun uutuuden perustajat kertovat, mitkä asiat ratkaisevat

LUE MYÖS: Kehuttu burgeriravintola avasi lounaspaikan Itä-Helsinkiin varovasti: ”Ei laiteta sataa tonnia rakentamiseen”

Minigolfin äärellä on järjestetty tapahtumia lasten syntymäpäivistä ja firmajuhlista naturistigolfiin. Muissa Pohjoismaissa Camping on osoittautunut suosituksi ensitreffipaikaksi, ja samaa odotetaan myös Helsingissä. KUVA Vertti Luoma, Helsinki Camping


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker