Uusi ravintola

Helsingissä kaatuu ravintoloita, mutta Sylvester Soisalo avaa uuden – ”Eletään todella jännittäviä aikoja”

W Restaurantsin italialaiseen ruokaan keskittynyt ravintola Ventuno piti viimeisen serviisinsä syyskuussa. Helsingin Korkeavuorenkadulla sijaitseva ravintolatila ei kuitenkaan jäänyt tyhjilleen, sillä samassa osoitteessa toimii edelleen leipomo-ravintola Levain.

7. marraskuuta Levainin rinnalle nousee pop up -liharavintola The Grand Bar & Grill, joka palvelee iltaisin Levainin sulkeuduttua.

Uuden pop up -ravintolan takana on Boulevard Bar & Seafood -ravintolasta tuttu Sylvester Soisalo tiimeineen. Siinä missä Bulevardin ravintola keskittyy vastuullisesti pyydettyihin mereneläviin, The Grand Bar & Grillin listalla pääosassa on kotimainen liha.

Mikä sai vastuulliseen kalaan erikoistuneen ravintoloitsijan avaamaan liharavintolan?

”Koska lihaa syödään joka tapauksessa, me haluamme tarjota lihansyöjille paremman vaihtoehdon syödä vastuullisempaa kotimaista lihaa. Me vaikutamme mieluummin markkinaan kuin olemme koskematta siihen ollenkaan”, Soisalo sanoo.

Kaupungin vihatuin talo

The Grandin menu ei nojaa mihinkään tiettyyn tyylisuuntaan tai ruokakulttuuriin, vaan reseptejä ohjaavat raaka-aineet ja keittiömestareiden omat mieltymykset.

”Teemme kaikkea herkullista ympäri maailmaa. Listalla on vaihtoehtoja myös vegaaneille ja kalaruokailijoille, mutta fokusoimme ainakin aluksi kotimaiseen lihaan. Suomalaisen lihan taso on noussut tosi paljon viime vuosina, niin on kiva päästä tekemään hyvien tuotteiden ja tuottajien kanssa töitä.”

Tarjolla on monipuolinen valikoima lihoja tartarista avotulella grillattuihin pihveihin ja taikinakuoressa kypsennettyyn peurawellingtoniin.

Sylvester Soisalon uusi ravintola sijaitsee Helsingin Korkeavuorenkadulla. Samassa rakennuksessa on aikanaan toiminut niin tsaarin salainen palvelu kuin Mannerheimin työhuone. KUVA Tuukka Koski

Ruokalista kumartaa myös historialliselle rakennukselle Grand Residence 21:lle, jonka kivijalassa ravintola toimii.

”Tsaarin aikaan siellä toimi tsaarin salainen palvelu, ja silloin se oli kaupungin vihatuin talo. Myöhemmin siihen muutti valtion puolustusneuvosto ja neljännessä kerroksessa oli Mannerheimin työhuone”, Soisalo kertoo.

Rakennuksen historian innoittamana listalta löytyy Nikolain pikkelssejä sekä The Grandin versio Mannerheimin kuhasta.

”Kuin ajaisi veneellä sumussa”

The Grand Bar & Grill avataan toistaiseksi pop up -ravintolana. Soisalon mukaan jatkosta kerrotaan lisää vuodenvaihteen jälkeen.

Ravintola saa toistaiseksi uutta ilmettä valkoisista pöytäliinoista, seinille ripustettavasta taiteesta sekä uudesta taustamusiikista.

Tänä syksynä moni helsinkiläisravintola on ilmoittanut lopettavansa toimintansa pysyvästi. Hakaniemen Skutta on poissa, samoin Terroir, Omadi ja Pikku Napoli -ketju.

Soisalon mukaan Ventunon sulkeminen ja uuden ravintolan avaaminen oli harkittu veto, jota oli suunniteltu Matti Wikbergin kanssa jo pidemmän aikaa.

”Ei tämä ole kenellekään yrittäjälle helppoa aikaa. Joku saattaa pitää uuden ravintolan avaamista tällaisena aikana hulluutena ja joku taas hyvänä ideana. Nyt eletään todella jännittäviä aikoja ravintolakentällä ja kaikkialla muuallakin. Ennustettavuus on kuin ajaisi veneellä sumussa, kun ei tiedä yhtään mitä kulman takaa tulee, mutta yritämme olla mahdollisimman joustavia ja pelata omilla vahvuuksillamme.”

The Grandin suhteen Soisalo on luottavaisin mielin.

”Odotan innolla avaamista, että pääsemme toteuttamaan visioitamme. Meidän tiimillämme on ihmeellinen kyky tehdä helvetin hyvää ruokaa, ja uskon että jengi tulee olemaan mielissään.”

LUE MYÖS: Tällainen on Hanna Kaartoahon ja Eero Suhosen uusi ravintola Le Coin: rempseyttä, klassikoita ja iskevä hinnoittelu

LUE MYÖS: Sylvester Soisalo luo kala­ravintolastaan klassikkoa kokemuksella ja näkemyksellä – “Kuulen korvalla, jos kala ei kypsy oikein”


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi