Ravintolat

Ina Niiniketo ja Roni Kerttula toteuttivat unelmansa: Canvas Canteen on pariskunnan oma ravintola Helsingissä

Ennen Ruotsin-vuosiaan Ina Niiniketo ja Roni Kerttula hankkivat kannuksia Chez Dominiquessa, Fishmarketissa, G.W. Sundmansissa ja muissa Helsingin ravintoloissa. Nyt pariskunnalla on kaupungissa oma ravintola. KUVA Canvas Canteen

Ina Niiniketo ja Roni Kerttula tapasivat kokin töissä vuonna 2012 ravintola Olon keittiössä. Pariskunta muutti keväällä 2014 Tukholmaan, jossa tie vei viimeisimpänä maineikkaan Mathias Dahlgrenin ravintoloihin: Niiniketo työskenteli keittiömestarina The Sparrow -hotellin ravintolassa ja Kerttula sous chefinä Rutabagassa.

Pariskunta muutti takaisin Suomeen syksyllä 2021 ja päätti toteuttaa unelmansa yhteisestä ravintolasta. Helsinki tuntui luontevalta sijainnilta, ja sopiva liiketila löytyi vuoden etsintöjen jälkeen Punavuoren kaupunginosasta. Canvas Canteen houkuttelee lounasvieraita yllätyksellisyydellä, päivittäin vaihtuvilla ruoka-annoksilla ja juomilla lounaasta myöhäiseen iltapäivään. Lista rakennetaan sesongin raaka-aineita kunnioittaen.

Iltaisin ja viikonloppuisin ravintola on käytettävissä yksityistilaisuuksiin ja pop up -toimintaan. Saliin mahtuu 25 ihmistä istuvaan illalliseen ja avokeittiö sopii ruokakuvauksiin. Tarjolla on myös cateringiä ja tapahtumakonsultointia.

Kukkia lautasella -keittokirjan kirjoittanut Niiniketo on erikoistunut kukkien käyttöön aromien antajana.

LUE MYÖS: Kokki Ina Niiniketo on unelmatyössään – ”Hiekkalaatikolla lempileikkini oli ravintola”

LUE MYÖS: Piilotettu ravintolahelmi Adlerfelt haluaa helsinkiläiset Suomenlinnaan myös talvella

LUE MYÖS: Helsinkiin aukesi ravintola, joka aikoo olla pystyssä 85 vuotta – tällainen on Café Savoy

Ina Niinikedon ja Roni Kerttulan Canvas Canteen sijaitsee Helsingin Punavuoressa, Pursimiehenkadun ja Kankurinkadun kulmassa. Osoite on Pursimiehenkatu 21. KUVA Canvas Canteen

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Ina Niiniketo 🍒 (@inaniiniketo) jakama julkaisu


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi