Ravintolat

Kauppakeskus Redin iso investointi etenee Helsingissä: uusien ravintoloiden lista julki

Helsinkiläisen kauppakeskus Redin uuden Food Port -ravintolamaailman ensimmäinen vaihe valmistuu loppusyksystä 2023. Yhdentoista ravintolan kokoisen street food -alueen on tarkoitus avautua torstaina 2. marraskuuta.

Food Port asettuu katutason nykyisen ravintolamaailman jatkeeksi Redin itäpäätyyn. Pari kauppakeskuksen nykyisistä ravintoloista siirtyy sinne, ja niiden vanhoihin tiloihin tulee uusia ravintoloita. Food Portissa on oma uloskäyntinsä, ja se ei ole riippuvainen kauppakeskuksen aukioloajoista.

Pieni poseeraus töiden keskellä. Food Portiin rakennetaan 2800 neliömetrin kokoinen ravintolamaailma. KUVA Toimitus

Vuonna 2030 Kalasatamassa on määrä olla 30 000 asukasta, kolme kertaa niin paljon kuin nykyään. Työpaikkojen määrän odotetaan lisääntyvän nykyisestä 6 500:sta 11 000:een.

”Alue on sellainen, jossa käytetään paljon ravintolapalveluita. Redin tarjonnasta vain viisi prosenttia on ravintoloita. Se on liian vähän suhteessa kauppakeskuksen kokoon ja sijaintiin. Uudistuksen jälkeen prosentti nousee vähintään kymmeneen”, Redin kauppakeskusjohtaja Tanja Linsiö kertoo Avecille.

Rakennustarvikkeita. Food Port -ravintolamaailman ensimmäinen osa valmistuu syksyllä 2023 tämän seinän toiselle puolelle. KUVA Toimitus

Palveluita ja tapahtumia

Vuonna 2018 avattu Redi sai tahmean startin. Kurssi on nyt voimakkaassa nousussa, Tanja Linsiö kertoo. Hän aloitti työssään huhtikuussa 2022, Redin kolmantena kauppakeskusjohtajana.

”Asun itse lähistöllä, ja olen asioinut Redissä päivästä yksi lähtien. Kävijämäärät ja myynnit ovat kasvaneet hurjaa vauhtia. Viime vuosi oli historiallinen ja nyt mennään vielä kovempaa. Alueelle muuttaa koko ajan porukkaa, ja kauppakeskukseen on tullut uusia vuokralaisia, Gigantti esimerkiksi.”

Redissä panostetaan kiertotalouteen. Kauppakeskuksessa toimivien second hand -liikkeiden ja hävikkimyymälän jatkeeksi sopisi hävikkiravintola, Linsiö vinkkaa.

”Kuluttajat haluavat kestäviä valintoja. Kiertotalouskeskittymämme on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Se on tuonut rohkeutta, ja muut kauppakeskukset tulevat nyt perässä.”

Redin kauppakeskusjohtaja Tanja Linsiö on tyytyväinen Food Port -ravintolamaailman rakennustöiden edistymiseen. ”Kaikissa materiaaleissa ja muissa haluttiin painottaa vastuullisia ratkaisuja: miten pystymme käyttämään olemassa olevia elementtejä ja tekemään uusien suhteen hyviä valintoja. Siinä on onnistuttu hienosti. Ei ole tarvinnut tehdä kompromisseja oman arvomaailman ja hienon visuaalisen lopputuloksen välillä.” KUVA Redi

Ensimmäisen vaiheen jälkeen tilaa jää vielä noin kymmenelle ravintolatoimijalle. Paikkoja on vielä auki.

”Myöhemmin avattavaan kakkosvaiheeseen etsitään ehdottomasti myös casual dining -tyyppistä iltaravintolaa. Myös popup-ravintola toimisi. Alueella asuu paljon nuorta väkeä, ja asiakaskuntamme on hyvin avointa uusille asioille. Tämä on hyvä paikka kokeilla konsepteja. Boneless on hyvä esimerkki: he tulivat suoraan food truckista ja ovat kasvaneet meidän kanssamme.”

Redin Boneless voitti tammikuussa Helsingin Uutisten äänestyksen kaupungin parhaasta burgeripaikasta.

Muita Redin kiintopisteitä ovat palvelut ja tapahtumat. Keväällä on tulossa kirjasto. Näin kesäisin kauppakeskuksessa parveilee festarikävijöitä, kun viereisen Suvilahden alueen festarien rannekkeet vaihdetaan Redissä. Lue Avecin juttu viime kesältä: Tuskan uusi oivallus räjäytti kauppakeskus Redin kävijäluvut – rannekkeita ei vaihdettu festariporteilla enää ollenkaan

Redissä esiteltiin Food Portin kaavakuvaa viime elokuussa, jolloin hanketta käynnisteltiin.

Redin Food Portin uudet ravintolat

 • Cafe Around The World
 • Crazy Bing
 • Eat Poke HKI
 • Friends & Brgrs
 • Malai
 • Momotoko
 • Oppa Korean BBQ
 • Pretty Boy Wingery
 • Bali Brunch *
 • Espresso House Finlandin toinen piste *
 • SaiGon Café Vietnamese Taste Drink & Food *

*) Ollut Redissä jo aikaisemmin

LUE MYÖS: Näin Helsingin keskustaa pitäisi kehittää, sanoo ravintolayrittäjä: Katse Köpikseen, vähemmän räksytystä ja enemmän tekoja

Tuska-festarin rannekkeenvaihtopiste veti torstaina asiakkaita Rediin. KUVA Toimitus


 • Tilaa Lehti

  Aromi
  Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

  Tilaa Aromi