Ravintolat

Kozeen Shiwanin ravintola Helsingissä sulkeutui ennen kuin se ehti avautuakaan

Kozeen Shiwan
10. tammikuuta ilmestyvässä Aromin numerossa 1/2024 on laaja artikkeli Kozeen Shiwanista. Oheinen otos on osa juttua varten otettua kuvasarjaa. KUVA Sami Repo

Ravintolan avaamisessa voi kohdata yllättäviä vastoinkäymisiä. Huippukokki Kozeen Shiwan joutui keskeyttämään ja lopettamaan ravintolaprojektin Helsingissä kesken kaiken.

”Sähköt oli puoliksi jo vedetty ja kattoa ruvettu tekemään, kun LVI-asentaja totesi, ettei tämä tule menemään läpi valvontaviranomaisille. Kävi ilmi, että tilaan sopii virallisesti vain cateringkeittiö. Tila vuokrattiin minulle lähtökohtaisesti väärin perustein”, Kozeen Shiwan kertoo Avecille ja tarkentaa, että ainakin ilmanvaihdossa oli puutteita.

Kozeen Shiwan laskee investoineensa tiimeineen ravintolaan kuusinumeroisen summan rahaa. Sijoituksen kohtalosta ei ole vielä tietoa.

”Mittatilauksena teetetyt designtuolit ovat nyt käyttämättömänä varastossa. Teemme tätä ilman rahoittajaa, joten vahingot ovat meille mittavat, henkisestä vahingosta puhumattakaan. Studion tekemät suunnittelupiirustukset menevät roskiin, sekin tekee viisinumeroisen summan. Ravintolassa on ihan oma konseptinsa, ja sitä varten ehdittiin brändätä omat nettisivutkin. Kaikki tähän käytetty työ menee roskiin, olen menettänyt puoli vuotta luovaa aikaa.”

Avec ei tavoittanut taloyhtiön edustajaa kommentoimaan tapausta.

Michelin-tason ravintoloissa kannuksensa ansainnut ja televisiossa tiuhaan esiintynyt Kozeen Shiwan on Suomen tunnetuimpia keittiömestareita. Hän on erikoistunut pop up -ravintoloihin Suomessa ja ulkomailla.

Shiwan saa Helsinkiin ensimmäisen pysyvän ravintolansa Katajanokan sijasta Pohjoisesplanadilta, jossa popupina aloittanut The Room jatkaa pysyvänä.

”Onneksi The Roomista oli yrittäjyyteni ja sinnikkyyteni ansiosta mahdollista tehdä jatkuva. Ravintola-avauksissa en ole mikään keltanokka, olen avannut niin paljon pop up -ravintoloita.”

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

LUE MYÖS: Helsingin perinteikäs suomalainen ravintola lopettaa – ”20 vuotta on pitkä aika”

LUE MYÖS: Helsinkiin avautui ennennäkemätön luksushotelli: tällaisia ovat sen ravintolat ja baari


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi