Jaksaminen

Lappu ravintolan ovessa Kauniaisissa: Ollaan tänään kiinni, koska ei kiinnosta v***uakaan

Tästä eivät sanat suoremmiksi muutu. KUVA Jussi Kattelus

Kauniaisissa asuva Jussi Kattelus törmäsi erikoiseen näkyyn kotikaupungissaan keskiviikkona. Ravintolan oveen kiinnitettyyn lappuun oli tussattu koruton viesti: ”Ollaan tänään kiinni, koska mua ei kiinnosta vittuakaan!”

”Ensimmäinen reaktio oli epäuskoisen hölmistynyt. Painokelpoisilla sanoilla että mitä ihmettä”, Kattelus kertoo Avecille.

Kattelus jakoi kuvan Facebookin puskaradioryhmään, jossa ronski lappu on saanut osakseen sekä kiittäviä että paheksuvia kommentteja.

”Itse suhtaudun aiheeseen humoristisesti. Olin vaimon ja tyttären kanssa menossa lounaalle, koska paikkaa on kehuttu. Tällä kertaa tuli tyhjä arpa.”

Lapun oveen oli teipannut Kani Sushi -ravintolan yrittäjä Mansikka Keinänen-Jästerberg. Kuten päätellä saattaa, taustalla oli ankara harmitus. Työntekijä ilmoitti sairastuneensa, ja Keinänen-Jästerberg olisi joutunut jäämään kumppaninsa kanssa kahdestaan työvuoroon.

”Olin huonolla tuulella muutenkin, kun lähdin duuniin, ja sitten tuli ilmoitus sairastumisesta. Kun duunareita ei ole tarpeeksi, menee pata jumiin”, Keinänen-Jästerberg perustelee ratkaisuaan.

Vapaapäivän hän käytti omien sanojensa mukaan ”ihan rehtiin kupittamiseen”.

”Aika hyvät jurrit tuli vedettyä. Hiottiin kulmia ihan kunnolla.”

Mansikka Keinänen-Jästerberg työskenteli aikaisemmin Maka-sushiravintolassa. Hänen samalle paikalle vuonna 2022 perustamansa Kani Sushi on kerännyt Googlessa kiittävät arviot, ja Helsingin Sanomien ravintolakriitikkokin antoi viime syksynä kehut.

Noin yleisesti ottaen Keinänen-Jästerbergin työmoraali on siis kunnossa, vaikka aina ei huvita. Yksi hänen motivaatiotaan koettelevista asioista on raaka-aineiden kohonnut kustannuskuorma – tai kuten ravintoloitsija asian Avecille muotoilee: ”norjalaiset säätää ja lohen hinnat seilailee.”

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Torstaina Mansikka Keinänen-Jästerberg oli jo palannut töihin. Kuva on hänen omista arkistoistaan.

Lue myös: Ravintola-alan polarisaatio puhuttaa: miksi toinen menestyy toista paremmin?


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi