Pienpanimot

Olarin Panimo muuttaa Helsinkiin – ravintolan rakentaminen Vallilan Konepajalla alkoi jo

Olarin Panimo rakentaa uusia tiloja Vallilan Konepajalle. Kesäksi aukeaa ravintola. Terassi tulee pääoven kuvassa näkyvälle alueelle. KUVA Aapo Siippainen

Espoolainen Olarin Panimo on löytänyt uudet tilat Vallilan Konepajalta. Konevuokraamo Ramirentin paikalle rakennetaan parhaillaan ravintolaa ja terassia, joiden on määrä aueta kesän aikana. Asian vahvistaa toimitusjohtaja Tommi Koistinen Helsingin Uutisille.

Nykyiset tilansa Otaniemessä menettävä yritys on suunnitellut Konepajalle myös panimon avaamista, mutta sen rakentaminen ei ole vielä alkanut.

”Joudumme lähtemään Otaniemestä kesäkuun lopulla, viimeistään heinäkuussa. Saamme rakennettua Konepajalle siihen mennessä ainakin baarin.”

Koistinen kertoo, että yritys kiinnostui Konepajasta juuri sen vuoksi, että sinne olisi mahdollisuus rakentaa myös panimo.

”Tarvitsemme panimolaitteistolle kuitenkin lisää tilaa. Ei ole vielä sanottu, onko paikka Konepaja vai joku muu.”

Konepajalta Olarin Panimo on vuokrannut noin 300 neliön tilat. Ravintola vie tästä noin puolet. Lisää on kuitenkin mahdollista vuokrata.

”Menemme ensin ravintolahanke edellä.”

Muuttuuko yrityksen kotipaikka Helsingiksi?

”Hyvä kysymys. Vaikka Helsingissä tulee olemaan toimintaa, niin emme täysin ole Espoota hylkäämässä. Meillä on Espooseen hankkeita vireillä.”

Oluen tuotantoon tulee väistämättä kesän aikana katkos. Ajankohta osuu keskelle vuoden parasta sesonkia.

”Pyrimme pitämään tuotantokatkoksen mahdollisimman pienenä. Haluamme varmistaa, että asiakkaille saadaan tuoretta kaljaa.”

Konepajalla toimii ennestään Biergarten-terassi, joka on tehnyt paljon yhteistyötä Olarin Panimon kanssa. Koistinen sanoo, että molemmat ravintolat mahtuvat alueelle.

”Ravintolastamme tulee Olarin Panimon näköinen ja makuinen. Aiomme järjestää erilaisia kulttuuri- ja musiikkitapahtumia.”

Olarin Panimo ja sen baari toimivat tällä hetkellä Espoon Otaniemessä. Arkistokuva. Mikko Välimaa
Olari Panimo joutuu lähtemään Otaniemestä kesän aikana. Kiinteistökehitysyhtiö HGR Property Partnersin suunnitelmana on purkaa Metallimiehenkuja 8:n kiinteistö toimistorakennuksen alta. ARKISTOKUVA Peter Tammenheimo

Koistinen sanoo, että Otaniemen ravintola pysyy auki niin kauan kuin he saavat toimia nykyisissä tiloissa. Ravintola ja panimo ovat saaneet jo nyt jatkoaikaa. Huhtikuussa HU kertoi, että tilat voisivat mennä alta jo toukokuun lopulla.

Olarin Panimon vuokraamat tilat omistaa Vallilan Ratapiha Oy. Konepaja-alueen kiinteistöjen suurin omistaja on The Train Factory Oy. Helsinkiläinen Etko suunnitteli aiemmin panimoa Train Factoryn tiloihin. Hanke kariutui muun muassa sen takia, etteivät junahallien lattiat olisivat kestäneet panimolaitteistoa. Train Factorysta kerrottiin talvella Helsingin Uutisille, että se haluaa yhä panimon tiloihinsa.

Lue myös: Juomat sisältyvät pääsylippuun – hinnoittelullaan hätkähdyttänyt olutfestari muuttaa Espooseen


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker