Ruokatapahtumat

Paikallisia ravintoloita esittelevä Smaku-tapahtuma järjestetään syyskuussa Helsingissä

Kallion kaupunginosa on yksi Smaku Helsinki -tapahtuman näyttämöistä. KUVA Karoliina Bärlund

Helsingin Smaku järjestetään 4.–14. syyskuuta 2024. Tapahtuma jaetaan neljälle alueelle: keskustaan, Kallioon, Töölöön ja meren äärelle. Viimeksi mainittuun luetaan esimerkiksi Lonnan saari, Suomenlinna ja Vallisaari.

Smaku Events Oy:n perustaja ja tuottaja Laura Varis kertoo tiedotteessa, että tapahtuman tarkoituksena on paitsi tarjota makuelämyksiä, myös nostaa esiin paikallisten yrittäjien kunnianhimoista työtä ja juhlistaa laadukkaita raaka-aineita.

”Smakun järjestämisessä on aina kokonaisvaltaisesti luotettu paikallisiin yrittäjiin. Myös silloin, kun kyse on vaikkapa annoskuvien ottamisesta tai kukkien hankinnasta.”

Smaku ei ole kilpailu, vaan sen tarkoituksena on vahvistaa alueen yhteisöllisyyttä ja vetovoimaa. Ravintolahaku Helsingin tapahtumaan on parhaillaan käynnissä. Mukaan otetaan ravintoloita laidasta laitaan.

Tapahtuma on järjestetty aikaisemmin Porvoossa, Loviisassa, Naantalissa ja Rovaniemellä. Avec vieraili Loviisan Smakussa vuonna 2022. Helsingissä Smakua ei ole tätä ennen järjestetty.

Smakun yhteistyökumppani on Helsingin kaupunki, ja tapahtuma on osa Syötävä Helsinki -ruokavuotta.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi