Bistrot

Ei burgereita, ei pizzaa – itähelsinkiläinen korttelibistro tarjoilee nyt klassikoita

Vielä muutama kuukausi sitten tuskailivat ravintoloitsija Hanna Paksula ja uskolliset kanta-asiakkaat: Periikö Pikku Hukan hukka?

Ei perinyt. Sulkemisuhka Kettutiellä on nyt ohi.

Herttoniemeläinen bistro on valmistellut kesäloman aikana aivan uuden alun ja saanut uusia voimia. Pikku Hukka avasi lounaansa keskiviikkona juhlallisesti läskisoosilla.

Keittiöstä otti vetovastuun helsinkiläisen ravintola Spisin entinen keittiöpäällikkö ja osakas Antero Aurivuo, joka kokkasi koronavuonna 2021 myös vantaalaisessa Sapuscassa.

Miten Paksula löysi hänet?

”Itse asiassa Antero otti minuun yhteyttä nähtyään Pikku Hukan hakevan keittiömestaria. Juttelimme ensimmäisen kerran jo alkuvuodesta. Aikataulut eivät silloin natsanneet, mutta keskustelu jatkui keväämmällä ja aloituksesta sovittiin kesällä”, Paksula kertoo Helsingin Uutisille.

Paksulalla on selkeä ajatus, millaisen paikan hän haluaa Pikku Hukasta.

”Olinhan haaveillut siitä hyvät kymmenen vuotta ennen kuin pääsin toteuttamaan unelmaani 2019, tosin harmillisesti juuri koronahässäkän kynnyksellä.”

Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Juuressa, Sodexolla, Fazerilla, Bankissa, Palacessa, Viassa ja Karljohanissa.

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Lounaan lisäksi löytyy ”Mitä Hanna söisi” -niminen menu. KUVA Sakari Nupponen

Pikku Hukka tehtiin Paksulan mukaan rakkaudesta ruokaan ja Hertsikaan. Hän halusi sen olevan Itä-Helsingin ihanin bistro.

Bistro, kortteliravintola, helposti lähestyttävä ja hyvä ruoka ovat sanoja, jotka toistuvat taajaan Paksulan puheenparressa. Keittiön kulmakivet ovat hänen mukaansa ranskalaisissa klassikoissa ja husmanskostissa, mutta ote omassa ajassa.

”Näihin ajatuksiin ja tavoitteisiin Anterokin ihastui.”

”Sain paistaa burgereita kyllikseni golfklubeilla”, Aurivuo tuumaa.

”Jätämme pizzanpaiston suosiolla muille ja pelaamme omilla vahvuuksillamme”, komppaa Paksula.

Wienerleike on jo Pikku Hukan tavaramerkki

Tämän keskiviikon lounaslistalla ovat läskisoosin lisäksi paistettu punakampela ja spagetti al pesto, jonka saa myös vegaanisena.

”Läskisoosia on tehty kerran aikaisemminkin arkilounaalla ja siitä pidettiin kovasti, joten tykkäsin kovasti ideasta, kun Antero ehdotti sitä ensimmäiselle kesäloman jälkeiselle arkilounaslistalle.”

Wienerleikkeestä on jo tullut Pikku Hukan tavaramerkki.

”Bistrolistan toiseksi klassikoksi valitsimme skagenin. Paistetusta maksasta on myös puhetta. Se saattaisi sopia jollekin viikonloppulounaalle. Itsenäisyyspäivänä olemme jo kahtena vuotena tarjonneet kuhaa Marskin tapaan ja vorschmackia, mutta näin pitkälle syksyyn emme vielä ole suunnitelleet. Itse odotan eniten Anteron omia luomuksia”, Paksula kertoo lähitulevaisuudesta.

Nyt Pikku Hukalla on mahdollisuus tehdä myös cateringtilauksia. Niitä onkin kysytty, mutta resurssien puuttuessa tekemiseen ei ole revetty. Työvoimapula ja lopettamisuhka kääntyi lopulta aukiolojen laajentamiseksi:

”Tarvitsen salitiimiin lisävahvistusta. Hakusessa on vielä ammattitaitoinen ja mukavassa porukassamme oman paikkansa ottava salityyppi, Paksula kertoo hieman iloisemmissa tunnelmissa kuin kevään synkissä someviesteissään.”

Pikku Hukka

Osoite: Kettutie 3 (lähin metroasema Siilitie)

Keittiön aukioloajat 15.8. alkaen: ma-ti 11-15, ke-to 11-20, pe 11-21, la 12-21 ja su 12-20.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi