Koronarajoitukset

Ruokaravintoloiden koronarajoituksia lievennettiin

Ravintoloiden ja tapahtumien koronarajoitusten lievennyksiä astui voimaan aikaisempien päätösten mukaisesti tänään tiistaina 1. helmikuuta.

Ruokaravintolat saavat tästä eteenpäin olla auki kello 21 saakka. Anniskelun on loputtava kello 20. Asiakaspaikkamäärää rajoitetaan 75 prosenttiin maksimista.

Ravintoloissa, joiden päätoimialaa on alkoholin anniskelu, rajoitukset pysyvät entisellään. Ovet pitää sulkea viimeistään kello 18 ja anniskelu päättyy kello 17. Asiakkaita saa ottaa vain puolet sallitusta maksimimäärästä.

Koronapassi pysyy jäädytettynä. Ravintolat voivat käyttää koronapassia, mutta se ei vapauta rajoituksista.

Tapahtumien rajoituksiin tulee muutoksia vaihtelevasti ympäri Suomen. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) alueella voi järjestää enintään 50 hengen yleisötilaisuuksia ja kokouksia sisätiloissa, kunhan osallistujille on määritellyt istumapaikat. Aluehallintoviraston sivuilta näet oman alueesi tiedotteet. Alueelliset koronarajoitukset löytyvät Valtioneuvoston sivuilta.

Pääministeri Sanna Marinin (sd) mukaan hallitus valmistelee koronarajoitusten purkamista.

”Helmikuun aikana on syytä luopua rajoituksista, koska kansalaisten kestokyky on ollut pitkään koetuksella, Marin sanoi Päätoimittajien yhdistyksen tilaisuudessa maanantaina Ilta-Sanomien mukaan.

Hallitus valmistelee rokotepassin käyttöönottoa, jossa koronapassista poiketen negatiivinen testitulos ei enää riittäisi. Marin kuitenkin yllättyi, kun Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) yllättäen perjantaina ilmoitti kielteisestä kannastaan rokotepassiin.

”THL on muuttanut kantaansa. Aikaisemmin THL kannatti, koska sillä saadaan nostettua rokotekattavuutta. Miksi muuttivat, sen saamme varmaan kuulla keskiviikkona, kun he kertovat oman tilannearvionsa”, Marin sanoi IS:n mukaan.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi