Uusi ravintola

Sikke’sin tilalle tulee uusi ravintola, vetäjinä Rico Aaltonen, Aura Vanhanen ja Kimi Kaplas: ”Olemme pieni ja ketterä tiimi”

Maaliskuussa toimintansa lopettaneen Sikke’sin tilalle tulee loppukesästä uusi ravintola. Kuva vuodelta 2019. KUVA Noho Partners

Ravintola Sikke’sin paikalle Helsingin Tehtaankadulle avataan loppukesästä uusi ravintola. Sen nimi ja tarkempi konsepti kerrotaan hieman myöhemmin, ravintoloitsijat Rico Aaltonen, Aura Vanhanen ja Kimi Kaplas kertoivat Sikke’siltä periytyneellä Instagram-tilillä perjantaina. Kevään ja kesän he aikovat käyttää konseptointiin ja testailuun.

Ravintoloitsijat ovat tuttuja Helsingin huippuravintoloista. Rico Aaltosen ansiolistalta löytyy Luovuus kukkii kaaoksesta, Demo ja Vinkkeli. Aura Vanhanen on työskennellyt Sikke’sissä ja Finnjävelissä, Kimi Kaplas puolestaan Kozeen Shiwanin The Room -ravintolassa ja Terroirissa.

”Ravintola-alalla piirit ovat hyvin pienet ja lähestulkoon kaikki tuntevat tai tietävät toisensa. Olemme tutustuneet paremmin Luovuus kukkii kaaoksessa”, Rico Aaltonen kuvailee kolmikon taustoja Avecille.

”Meillä oli yhteisiä tuttuja, ja Kimi ja Aura viettivät paljon aikaa asiakkaana ja ystävinä, ellei päivittäin niin ainakin viikoittain. Molemmat auttoivat meitä ravintolassa muutamia kertoja”, Aaltonen jatkaa.

”Kun lähdin miettimään mahdollista uutta ravintolaa, tiesin alusta alkaen haluavani osakkaaksi myös keittiön osaajia. He olivat ensimmäiset, jotka tulivat mieleen sopiviksi kavereiksi makumaailman puolesta ja tietysti työkokemuksen osalta; löytyi jo osaamista yrityksen pyörittämisestä ja kokemusta Helsingin suosituista ravintoloista keittiömestarina ja -päällikkönä. Kävimme molempien kanssa ja porukalla ajatuksia ja ideoita läpi, jolloin pääsimme todella nopeasti yhteisymmärrykseen ja samaan fiilikseen siitä mitä tuleman pitää, joten tässä ollaan!”

Taloustilanne on hankala, ja viime aikoina moni helsinkiläinen ravintola on joutunut lopettamaan toimintansa. Tehtaankadun uuden ravintolan kolmikko tiedostaa asian, mutta usko on siitä huolimatta vahva.

”Huippuravintoloihin, joissa hinnat ovat kohdallaan ja joihin on aina ilo palata, riittää myös huonoina ja tuulisina aikoina asiakkaita. Olemme pieni ja ketterä tiimi ja voimme reagoida vaihteleviin tilanteisiin nopeasti. Panostamme tämän vuoksi myös aukioloaikoihin. Olemme viikon jokaisena päivänä auki, jotta asiakkailla on mahdollisuus tulla meille päivänä, joka heille oikeasti parhaiten sopii. Toivotaan kuitenkin, että taloustilanne helpottuisi ja kevätaurinko saisi ihmiset normaaliin tapaan herkuttelemaan ravintoloihin tämän takatalven jälkeen”, Aaltonen sanailee.

Liiketila vapautui maaliskuun lopussa, kun Sikke’s sulki ovensa viimeistä kertaa. Sikke Sumarin ja Noho Partnersin yhdessä omistama ravintola ehti toimia viisi vuotta.

Noholla on pääosakkuus myös uudessa ravintolassa.

LUE MYÖS: Tällainen on Teemu Laurellin uusi ravintola – Tellerin juomalistalla kokeillaan mielenkiintoista käytäntöä

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Sikke’s Restaurant (@sikkesravintola) jakama julkaisu

Yllä: Uudet ravintoloitsijat esittäytyivät Instagramissa.

LUE MYÖS: Rempseä kolmikko avasi Helsinkiin oman ravintolan, jossa ei pelätä leikitellä – ”Ruoanlaitossa on kyse taitavasta yhdistelystä”


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi