Uusi ravintola

Teemu Aura, Riku Stenros ja Maiju Åstedt avaavat ravintolan pilvenpiirtäjän huipulle Helsinkiin

Riku Stenros (vas.), Maiju Åstedt ja Teemu Aura avaavat ravintolan Horisontti-nimiseen toimistotorniin, jota rakennetaan parhaillaan. 111-metrisestä rakennuksesta voi puhua pilvenpiirtäjänä. KUVA SRV

Toimistotornin kattokerrokseen rakentuva ravintola asettuu noin sadan metrin korkeuteen. Ravintoloitsijat Teemu Aura, Riku Stenros ja Maiju Åstedt tunnetaan monesta menestysravintolasta.

111-metriseen toimistotorniin Kalasataman kaupunginosaan rakentuva ravintola avaa ovensa alkukesästä 2025. Maanantaina julkaistussa tiedotteessa ravintolaa määritellään sanoilla rento, laadukas, fine casual ja brasserie.

Rakennuksen 24. kerrokseen sijoittuvaan ravintolaan mahtuu noin 160 asiakasta. Ravintolaan tulee näköalaterassi, jota on määrä hyödyntää ympäri vuoden. Sadan metrin korkeudessa sääolot ovat haastavammat kuin katutasossa, joten terassin rakentaminen vaatii tarkkaa suunnittelua.

”Ravintolan olosuhteet ovat perinteisiin näköalaravintoloihin verrattuna ainutlaatuisen laadukkaat, sillä tilat on alusta lähtien suunniteltu vastaamaan nimenomaan ravintolan tarpeita. Tilat on suunniteltu täyttämään LEED-ympäristösertifikaatin korkeimman Platinum-tason kriteerit. Tilojen suunnittelu on toteutettu huolella optimoimalla tilojen muuntojoustavuutta sekä asiakaskokemukselle tärkeitä asioita, kuten pöytien sijoittelua ja yleistä viihtyvyyttä”, hankkeen projektipäällikkö Satu Tammilehto rakennusyhtiö SRV:ltä kertoo.

Kalasataman alue kasvaa voimakkaasti. Redin kauppakeskuksen päälle on rakennettu neljä asuintornia, joista viimeisin valmistui joulukuussa. Horisontti-toimistotornin arvioidaan tuovan valmistuessaan alueelle tuhat uutta työpaikkaa.

Uuden ravintolan pääsisäänkäynti tulee sijaitsemaan Redin pääovien vieressä. Ikkunallinen maisemahissi tuo asiakkaat viiden metrin sekuntinopeudella suoraan ravintolakerrokseen.

”Horisontin sijainti on poikkeuksellinen. Kyseessä on koko Kalasataman alueen kruununjalokivi, ja siihen oli pakko tarttua. Nykyiset ravintolamme sijaitsevat katutasossa kortteleiden kivijalassa tai jopa sen alapuolella. Kun menimme käymään tornitalon yläkerroksissa, näköala oli jotain aivan käsittämätöntä, ja sitä myöten päätös oli selvä. Täällä ylhäällä olemme koko stadin kivijalassa”, yrittäjät Teemu Aura, Riku Stenros ja Maiju Åstedt sanailevat.

Teemu Aura tunnetaan Patisserie Teemu Aura -konditoria-leipomosta. Hän oli lisäksi perustamassa ravintola Demoa, joka palkittiin sittemmin Michelin-tähdellä.

Riku Stenrosin Meat District -ravintola Porvoossa tuhoutui tulipalossa kesällä 2022. Ravintola avautuu remontin päätteeksi kesällä nimellä Meet District.

Aura ja Stenros perustivat Helsingin Vallillaan Bistro Albina -ravintolan vuonna 2020. Åstedt liittyi joukkoon, ja seuraavina vuosina kolmikko oli avaamassa Mat Distriktia Tehtaankadulle ja bistro Le Coucou Vertia Bulevardille.

Alla: Teemu Aura, Riku Stenros ja Maiju Åstedt kertovat projektista rakennusyhtiö SRV:n Vimeo-videolla.

LUE MYÖS: Helsingin keskustan maamerkkiin avattiin hätkähdyttävä kattoravintola, josta saa ruoan sekä lounassetelin hinnalla että ökymmin


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi