FBSK

Gini lupailee kevättä! Suomalaiset baarimestarit vinkkaavat, mikä ginin kanssa toimii juuri nyt

Mikä ginissä innostaa juuri nyt?

Greta Grönholm, Loimaan Seurahuone, Loimaa

Gini toimii niin kylmissä kuin kuumissakin juomissa, sen monipuolisuus yltää kaikkiin juomatyyleihin. Ginin maku on myös omiaan talvella paljon käytettyjen mausteiden, kuten esimerkiksi rosmariinin kera.

Riina Uusimäki, Bank Food & Wine, Vaasa

Gini on ollut pitkään suosiossa, ja itse olen intoillut viime aikoina ikääntyneistä, tynnyröidyistä ja eri tavoin maustetuista gineistä, joista on ihanaa luoda uusia cocktaileja.

Light pink rose cocktail
Ruusu on ginin yllättävä makupari. KUVA Istock

Paljasta yllättävä makupari ginille?

Iida Järvelin, Interbrands

Yllättäviä makupareja ginille ovat lakritsi ja ruusu. Tynnyrikypsytettyä giniä puolestaan kannattaa kokeilla omenoiden kanssa.

Riina: Tämä riippuu vähän ginistä, mutta mielestäni hyvin toimivat lakritsi ja havut. Olen yhdistänyt esimerkiksi ginin ja kuusenhavusiirapin hauskaksi kokonaisuudeksi.

licorice root sticks and ground
KUVA Istock

Vinkkaa ajankohtainen ginicocktailresepti?

Matias Pietarinen, The Hotel Maria, Helsinki

Gimlet on klassinen ja raikas cocktail, jossa gini pääsee parrasvaloihin sitruksen kera. Tuhti ja öljyisen sitruksinen cocktail tuo valoa lopputalveen ja muistuttaa alkavasta keväästä.

Greta: Tähän sesonkiin sopisi hyvin Gini Sour, johon mausteisuutta antaisivat kardemumma ja kaneli, ja mukaan voisi panna hieman myös appelsiinia auringonvaloa tuomaan.

Kim Rantanen, Ullakko, Turku

Ajankohtaan loistavasti sopii Tummien Tunteiden Tulkki, jossa esimerkiksi Bombay Bramble- tai Tanqueray Royale -gini, raikas vadelma-cordial ja sitrusvirvoitusjuoma toimivat loistavana kombona!

Hauska myyntikikka tai asiakaskohtaaminen giniin liittyen?

Matias: Kuvaile giniä asiakkaalle tunnetilojen tai muistojen kautta. Esimerkiksi Beefeater London Dry Gin on kuin aurinkoinen, pienen pakkasen sävyttämä kevätaamu, jossa sitruksen raikkaus korostuu katajanmarjan säestyksellä. Asiakkaat arvostavat ammattilaisen omia kokemuksia ja muistoja. Muista, että tuotteiden fiilistely on tärkeä osa elämysten ja muistojen luomista.

Kim: Hauskimmat ginikohtaamiset liittyvät itselläni Gin & Toniceihin. Tekninen tieto harvemmin myy, joten kannattaa keskittyä ymmärrettäviin makuihin ja villeihin yhdistelmiin. Hibiscus-tonic yllättää asiakkaan raikkaudellaan. Tuskin ”Pentti 62 vee” kuvitteli tiskille tullessaan saavansa pinkkiin vivahtavan juoman GT:n tilattuaan, mutta kovin oli onnellinen makuparista!

Antipasto is a starter dish in Italian cuisine. It includes cold items like cured meats, cheeses, olives, and marinated vegetables. It's served before the main meal to whet the appetite.
Juusto ja leikkeleet passaavat kypsän ginin kaveriksi. KUVA Istock

Mikä olisi hyvä ja helposti toteutettava pieni suupala GT:n kylkeen?

Kim: Itse tein talven varalle ylijäämäglögistä ”karamellin” GT:n kaveriksi. Tällainen pieni suupala muistuttaa mukavasti talvisesongista.

Matias: Tynnyrikypsytetyille gineille hyviä pareja ovat leikkeleet ja kovat juustot. Klassikoille, kuten London Dry Ginille, graavisiika on täydellinen makupari.

LUE MYÖS: Gini myy! Ginirakastaja Hanna Karlson paljastaa kikkansa myyntiin ja parhaat makuparit eri ginityyleille

LUE MYÖS: Tequila ja mezcal sopivat jopa klassikkodrinkkeihin – ja jos sinullakin on tequilatrauma, sen pystyy selättämään

LUE MYÖS: Avecin ilmaisessa cocktailkoulussa opit suosituimmat drinkit tosi, tosi hyvin


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker