Olut

Suomalaisille alkoholituotteille jälleen menestystä kansainvälisissä kilpailuissa – Kaski Mustasavu sai kultaa ja Kyrö Malt -ruisviskille kolme tähteä

Virolahdella kohta seitsemän vuoden ajan toiminut, lager-oluisiin erikoistunut maatilapanimo Takatalo & Tompuri Brewery menestyi Brittein saarilla järjestetyssä World Beer Awards -olutkilpailussa. Panimon tiedotteen mukaan Kaski Mustasavu voitti kisan maavaiheessa kultaa ja Kaski Kylmäsavulager pronssia savuoluiden sarjassa.

World Beer Awards -kilpailuun osallistui tänä vuonna ennätysmäärä oluita ympäri maailmaa. Tässä vaiheessa kilpailua julkaistiin maakohtaiset kulta-, hopea- ja pronssimitalistit. 80 finalistin joukosta valitaan jokaiselle 10:lle eri olutkategorialle voittaja elokuun lopulla.

”Osallistuimme ensimmäistä kertaa kyseiseen kilpailuun. Kyllähän se aina mieltä lämmittää, kun joku oluistamme palkitaan. Erityisen iloinen olen Mustasavun menestyksestä, joka tuli markkinoille tämän vuoden alkupuolella ja sai nyt jo toisen kansainvälisen palkinnon”, fiilistelee yrittäjä ja oluentekijä Mikko Suur-Uski tiedotteessa. 

Kaski Mustasavu on ehdolla myös Suomen parhaaksi olueksi. Suomen paras olut -kisan on järjestänyt sen perustamisesta lähtien Suomalainen Olut ry, jonka jäseniä ovat Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ja Pienpanimoliitto. Käytännön järjestelyistä vastaa olutseuroja, oluenharrastajia ja -kuluttajia edustava Olutliitto.

”Nyt jäämme vielä jännittämään, miten Mustasavu pärjää tässä World Beer Awards -kisan viimeisessä vaiheessa. Toki mielessä pyörii jo myös syyskuu, jolloin julkaistaan Suomen paras olut-kilpailun tulokset.”

LUE MYÖS: Jokin näistä on Suomen paras olut 2023: katso lista finalisteista

LUE MYÖS: Tällainen on maalaispanimo Takatalo & Tompuri, joka voitti Suomen paras olut 2022 -kisan

Kyrö Malt -viskille kolme tähteä arvostetussa Great Taste -kilpailussa

Isossakyrössä sijaitsevan Kyrö Distillery Companyn ruisviski Kyrö Malt puolestaan palkittiin kolmella tähdellä Great Taste -kilpailussa, jonka järjestää Guild of Fine Food, kerrotaan tislaamon tiedotteessa. Kilpailu on ruoka- ja juoma-alan suurin ja luotetuin kilpailu Iso-Britanniassa, ja sitä on järjestetty vuodesta 1994 alkaen.

Arvioijina on niin keittiömestareita, kokkeja, ostajia, jälleenmyyjiä, ravintoloitsijoita, kriitikoita ja toimittajia, jotka keskittyvät puhtaasti arvioitavien tuotteiden makuun, sillä kaikki tuotteet testataan sokkona ja jokainen tuote on poistettu alkuperäispakkauksestaan. 

Kolmella tähdellä palkitaan vuosittain vain noin kaksi prosenttia kilpailuun osallistuvista tuotteista.

”Kolmen tähden Great Taste -palkinto on tunnustus, joka merkitsee meille erityisen paljon. Tämä on huikeaa”, kertoo tiedotteessa Kyrö Distillery Companyn perustajiin kuuluva Miika Lipiäinen, joka vastaa Iso-Britannian markkinoista.

LUE MYÖS: Tee retki suomalaiseen tislaamoon! 10 mainiota kohdetta baariammattilaisel


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker