Fine dining

Ikoninen pariisilaisravintola vierailee Helsingissä ja yhdistää voimansa Savoyn kanssa

Ravintoloitsija André Terrail ja keittiömestari Yannick Franques tuovat ravintola La Tour d’Argentin Savoyhin. KUVA Pierre Emmanuel de Leusse

Vuonna 1582 perustetun La Tour d’Argentin tilat Pariisissa ovat parhaillaan remontissa. Omistaja André Terrail on järjestänyt remontin ajaksi kiertueen, jonka aikana ravintola on vieraillut viinitiloilla ja muissa ravintoloissa ympäri maailmaa. Tammikuussa vuorossa on Helsinki ja ravintola Savoy, jossa La Tour d’Argentin keittiömestari Chef Yannick Franques ja Savoyn Chef Patron Helena Puolakka yhdistävät voimansa kolmeksi illaksi.

Franques ja Puolakka valmistavat 26.–28.1.2023 kuuden ruokalajin aterian, johon kuuluvat La Tour d’Argentin tunnetuimmat annokset, La Tour d’Argentin ankkaa sekä asiakkaiden edessä valmistettava ja liekitettävä Crêpes Mademoiselle.

”La Tour d’Argent saattaa olla suosikkiravintolani koko maailmassa ja siksi minulle ja meidän tiimillemme on suuri kunnia olla tuomassa heitä Helsinkiin”, Savoyn Chef Patron Helena Puolakka hehkuttaa.

”On useita syitä, miksi tämä yhteistyö tekee minut onnelliseksi. La Tour d’Argent ja Savoy ovat maamerkkejä omissa kaupungeissaan.  Molemmilla on joukko kanta-asiakkaita, jotka ovat illastaneet molemmissa ravintoloissa. Molemmat ravintolat yhdistävät perinteitä nykyaikaiseen ranskalaiseen keittiöön. Molemmat sijaitsevat aivan kaupungin keskustassa, kattojen yläpuolella. Ja maan alta, viinikellareista löytyy upeita aarteita.”

Ravintoloitsija André Terrailin perhe on hallinnoinut La Tour d’Argent -ravintolaa yli sata vuotta. Terrailin äiti on suomalainen.

”Olemme vierailleet Savoyssa kerran aiemmin, vuonna 2010, ja vierailu oli menestys, josta  meille kaikille jäi erinomaiset muistot.  Olen varma, että tämä toinen kerta tulee olemaan vielä ikimuistoisempi jo pelkästään siksi, että voimme keskittyä tähän täysipainoisesti, koska ravintolamme Pariisissa on parhaillaan suljettuna remontin vuoksi”, Terrail sanoo.

Ateria järjestetään torstaina ja perjantaina 26.–27.1. ainoastaan illalla, ja lauantaina 28.1. sekä lounaalla että illalla. Kuuden ruokalajin menu La Tour d’Argentin alkusamppanjoineen maksaa 295 euroa. Paikkoja jokaisessa kattauksessa on 75.

LUE MYÖS: Helsinkiin aukesi ravintola, joka aikoo olla pystyssä 85 vuotta – tällainen on Café Savoy

LUE MYÖS: Tiesitkö, että Helsingin paraatipaikalla surisee mehiläistarha? Huippuravintolan katolla on kiehtova maailma

Savoyn Chef Patron Helena Puolakka kertoo, että on suuri kunnia olla tuomassa La Tour d’Argent Helsinkiin. KUVA Savoy


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi