Ravintolat

Michelin-kokki Sauli Kemppainen avasi Helsinkiin uuden ravintolan – ”1+1 on enemmän kuin 2”

Konepajan alueella on paljon yrityksiä, ja niiden työntekijät Atelier 7 haluaa hurmata lounaallaan. Samaan taloon Fredriksbergin toimitilakorttelissa muutti juuri MTV. KUVA Kanresta

Sauli Kemppaisen uusi ravintola Atelier 7 sijaitsee Vallilan Konepajan alueella Helsingissä. Lounas on tarjolla maanantaista perjantaihin, illallinen keskiviikosta lauantaihin.

”Lounasaikaan tarjolla on runsaasti vaihtoehtoja sekä nopean lounaan tarvitsijoille että pidemmän kaavan mukaan nautiskelijoille. Illallisella keskitymme olennaiseen: laadukkaisiin, aitoihin, maanläheisiin ja luonnonmukaisiin raaka-aineisiin ja vahvoihin makuihin. Ruokakonseptimme lähtee siitä, että 1+1 on enemmän kuin kaksi. Annamme raaka-aineiden ominaismakujen loistaa”, Kemppainen kertoo uuden ravintolan konseptista.

”Porkkanan pitää maistua porkkanalta ja me käytämme kaiken ammattitaitomme siihen, että maku on mahdollisimman intensiivinen ja syvä. Lautasellasi voi olla vain kaksi raaka-ainetta, mutta niissä on enemmän makua kuin pystyt kuvittelemaan.”

Sauli Kemppainen on tehnyt komean uran ulkomailla. Ennen Suomeen paluutaan hän veti Berliinin Savu-ravintolaa, joka palkittiin Michelin-tähdellä. Kemppainen tunnetaan myös Suomen Hell’s Kitchen -tv-ohjelmasta. KUVA Kanresta

Atelier7:n erikoisuus on 139 euron hummerimenu.

”Signature-menumme on hummeripohjainen. Käytämme menuun yhden kokonaisen hummerin, joka maistuu alkupalasta jälkiruokaan asti eikä taatusti jätä ketään kylmäksi. Uuden vuoden aatoksi olemme kehittäneet oman spesiaalin viiden ruokalajin menuun juhlaan sopivine juomineen.”

Uuden vuoden menussa maistuu hummerin lisäksi muun muassa poro ja punajuuri, kampela ja tryffeli sekä pistaasi ja suklaa. Viiden ruokalajin menu maksaa 78 euroa.

”Uuden vuoden menun olemme halunneet hinnoitella hyvin maltillisesti. Tämä on meidän tapamme toivottaa uudet asiakkaat tervetulleiksi tutustumaan konseptiimme.”

LUE MYÖS: Piilotettu ravintolahelmi Adlerfelt haluaa helsinkiläiset Suomenlinnaan myös talvella

LUE MYÖS: Helsinkiin aukesi ravintola, joka aikoo olla pystyssä 85 vuotta – tällainen on Café Savoy

Ranskan kielen sana Atelier tarkoittaa työpajaa tai ateljeeta. Ravintolan nimellä on haluttu osoittaa kunnioitusta alueen juurille, ja numero seitsemän juontaa katuosoitteesta, Konepajankuja 7. Ravintoloitsija on Kanresta. KUVA Kanresta


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi