Ravintolat

Muistatko Tuomaan markkinoiden hittipuuron? Nyt se tekee paluun: ”En odota samanlaista ryysistä”

Tuomaan markkinoiden hittipuurossa oli perinteisten makujen lisäksi japanilaista misoa. KUVA Aapo Siippainen

Helsingissä koettiin viime vuoden joulukuussa varsinainen puurobuumi, kun ihmiset jonottivat Naku-ravintolan hittiannosta Senaatintorin Tuomaan markkinoilla. Annosta myytiin päivässä useita satoja, yhteensä tuhansia litroja.

Nyt luvassa on hittipuuron paluu, mutta kesäisenä versiona. Sitä myydään Sörnäisten Kulmavuorenkadun Naku-ravintolassa 24.5.–13.6. Tuolloin kaupungissa on käynnissä Syötävä Helsinki -ravintolatapahtuma.

Joulukuussa puuroa tarjottiin omenan, misokinuskin, paahdetun voin, mantelin, kanelin ja punaisten marjojen kanssa. Yhdistelmä sai paljon kiitosta.

Kesäannos tehdään samaan riisipuuropohjaan, mutta kaikkia ainesosia ei ole vielä paljastettu.

”Neilikat ja kanelit lähtevät veke. Puuroon laitetaan ainakin ruskeaa voita ja misokinuskia. Käyn tänään kasvimaallani ja villiyrttimetsällä. Sitten selviää, mitä tälle viikolle saadaan. Meillä on Kivinokalla pläntti, mistä on alkanut tavaraa tulemaan”, ravintoloitsija Valtteri Sinkkonen kertoi Helsingin Uutisille keskiviikkona.

Miten uskot kuuman puuron uppoavan Suomen suvessa?

”En oleta, että samanlaista ryysistä tulee. Ravintolatila on pieni, joten pystymme varautumaan huomattavasti alhaisempaan annosmäärään kuin Tuomaan markkinoilla.”

Sinkkosen äiti on jo maistanut uutta puuroa.

”Tarjosin sitä äidille sunnuntaina ja hän tykkäsi.”

Tuomaan markkinoilla puuro maksoi 11,50 euroa, jota pidettiin melko kovana. Nyt hinta on hitusen alhaisempi 11 euroa. Pienemmän puuroannoksen ja vietnamilaisen banh mi -patongin saa 19 euron yhteishintaan.

Puuroa ja banh mi -patonkeja saa yhdessä normaalia pienempinä annoksina. Kuvan puurossa on valkoherukoita, karhunvatukoita ja ananasmansikoita. Lopullisen puuron marjat vaihtelevat kuitenkin saatavuuden mukaan. KUVA N4ku


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi