Ravintolat

Syötävä Helsinki -uutuuskampanja esittelee pääkaupungin ruoka- ja juomatarjontaa

Syötävä Helsinki -tapahtumat tunnistaa helsinkiläisiä makuja kuvaavista tarroista. HAVAINNEKUVA Helsingin kaupunki

Syötävä Helsinki -ruokaviikot esittelevät pääkaupungin tarjontaa 24.5.–16.6.2024. Ensimmäistä kertaa järjestettävä kampanja niputtaa yhteen lähes sata ruokaan ja juomaan liittyvää tapahtumaa ja muuta nimikettä.

Mukana on runsaasti helsinkiläisiä ravintola-, matkailu- ja tapahtumatoimijoita. Ruokaviikkojen tapahtumat on listattu Syötävä Helsinki -kampanjan verkkosivuilla. Esimerkiksi suomalaisten makujen kategoriassa tarjolla on raparperia ja muita alkukesän makuja joko puutarhoissa tai ravintoloissa.

Ruokafestivaaleille, illallisille, erikoismenuille ja maistiaisille on oma kategoriansa, samoin maailman mauille sekä luonnon ja meren mauille. Kahvi, cocktailit ja muut juomat on huomioitu. Tarjolla on myös helsinkiläiseen ruoka- ja juomakulttuuriin liittyviä opastettuja kierroksia, työpajoja ja näyttelyitä.

Ruoka on tänä vuonna yksi Helsingin matkailun ja tapahtumallisuuden strategisista kärkiteemoista. Syötävä Helsinki -tapahtumat jatkuvat läpi vuoden.

”Syötävä Helsinki tuo esiin Helsingin makujen kirjon. Olemme suurten makuelämysten keidas, helpossa koossa. Ruokaelämykset klassikoista villiruokaan ja paikallisherkuista maailman makuihin ovat koettavista mutkattomasti kaupungissa pistäytyessäkin, sillä hyviä vaihtoehtoja on runsaasti tarjolla. Hienoa, että saamme käynnistää tulevan kesän tarjoamalle kaupunkilaisille ja vierailijoille näin upean mahdollisuuden tutustua Helsingin ravintolatarjontaan ja ruoka- ja juomakulttuuriin”, Helsingin kaupungin matkailupäällikkö Nina Vesterinen sanoo.

”Helsinki on ruokakaupunkina monelle vielä tuntematon kohde. Syötävä Helsinki vahvistaa Helsingin vetovoimaa ruokamatkailukohteena ja nostaa esille helsinkiläisiä alan ammattilaisia ja heidän upeaa työtään. Myös toukokuun lopussa järjestettävä Michelin Guide Ceremony Nordic Countries tuo Helsingille kaupungin laadukkaan ravintolatarjonnan ansaitsemaa kansainvälistä näkyvyyttä ruokakaupunkina ja ruokamatkailukohteena.”

Syötävä Helsinki -ruokaviikkojen käynnistyessä avataan Senaatintorin kesäterassi, jolle rakentuu 27. toukokuuta avoin kisakatsomo Pohjoismaiden Michelin-tähtien julkistukselle.

Syötävä Helsinki -ruokaviikkojen kattaus

LUE MYÖS: Helsingin Senaatintorille tulee terassi myös tänä kesänä: 500 asiakaspaikkaa ja Michelin-kisakatsomo

LUE MYÖS: Burger Weeks Finland yhdistää 38 ravintolaa ympäri Suomen – hampurilaisia 10 ja 15 eurolla kahden viikon ajan

Kermainen lohikeitto kuuluu Helsingin herkkuihin. KUVA Istock


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi