Ravintola

Naantalilainen ravintola kiinnitti tähtikokkeja kesävierailijoiksi: Dani Hänninen, Pinja Paakkonen ja Jonathan Slotte

Snickari-ravintolassa Naantalissa vierailevat kesän mittaan Jonathan Slotte, Pinja Paakkonen ja Dani Hänninen, kukin noin viikon kerrallaan. Kokit suunnittelevat vuorollaan kolmen ruokalajin nimikkomenun, johon kuuluu amuse-bouche.

Suomen ainoasta kahden Michelin-tähden ravintolasta Palacesta Helsingistä saapuva Jonathan Slotte vierailee Snickarissa 4.–9. kesäkuuta. Slotten menu on saatavilla Naantalin Musiikkijuhlien päättymiseen 15. kesäkuuta asti.

Nizzalaisen yhden tähden Michelin-ravintola Pure & V:n keittiömestari Pinja Paakkonen viipyy Snickarissa 2.–6. heinäkuuta. Helsinkiläisten Wellamon ja 305:n keittiömestari Dani Hänninen kokkaa Naantalissa 6.–10. elokuuta.

Vierailevia keittiömestareita Naantaliin on ollut junailemassa Jarno Seppä, joka aloitti hiljattain Snickaria pyörittävän Sunborn Sagan ravintolatoimenpäällikkönä.

”Keittiömestarien vierailuilla tarjoamme talon omalle henkilökunnalle mahdollisuuden kartuttaa ammattitaitoa. Ravintola-ala on siitä kiva, että tässä oppii aina uusia juttuja. Asiakkaalle tuomme myös aina lisäarvoa, keittiömestarin vierailu tuo poikkeavuutta kesään”, Seppä kuvailee Avecille.

Snickar ja Sunborn Saga kuuluvat turkulaiseen Sunborn-ravintolakonserniin. Seppä siirtyi uuteen työpaikkaansa ravintola-alan monitoimiyrityksestä Voiveljiltä, jossa hän teki muun muassa Voillá-ruokatapahtumaa. Sunbornin leivissä Seppä suunnittelee jo uusia avauksia.

”Tulossa on kiinnostavia juttuja, Snickarin kesä ja vieraat ovat esimakua tulevasta.”

Vuonna 2017 avatun kesäravintola Snickarin keittiöpäällikkö on Essi Riitamaa. Ruokatuotteessa on vuosien mittaan ammennettu muun muassa välimerellisestä keittiöstä. Ensi kesänä linjaa viedään aikaisempaa enemmän pohjoismaiseen suuntaan, lähiruokaan ja sesongin raaka-aineeseen nojaten. Linja pysyy rentona.

Ravintola Snickarin vierailevat keittiömestarit kesällä 2024

Jonathan Slotte

Jonathan Slotte työskentelee keittiömestarina ravintola Palacessa Helsingissä. Palace sai vuonna 2022 toisen Michelin-tähtensä ja on Suomen ainoa kahden Michelin-tähden ravintola. Vuosi 2022 oli Slottelle myös henkilökohtaisesti menestyksekäs, kun hän pokkasi ensin PRO-palkinnon ja myöhemmin syksyllä Vuoden Kokki 2022 -tittelin.

LUE MYÖS: Kättele kaikki töissä, suosittelee Vuoden kokki Jonathan Slotte – ja vältä harhakuvaa työn helppoudesta

Pinja Paakkonen

Pinja Paakkonen on opiskellut leipuri-kondiittoriksi Turussa ja opiskellut sen jälkeen Ranskassa École Nationale Supérieure de Pâtisserie -oppilaitoksessa. Vuonna 2019 hän piti jälkiruokapopupia Turussa ravintola Pinellassa. Seuraavana vuonna Paakkonen lähti töihin Kööpenhaminaan kahden Michelin-tähden Alchemist-ravintolaan. Vuonna 2021 hän voitti PRO-gaalassa ravintolakokkien sarjan. Hän on työskennellyt yhden tähden Michelin-ravintola Pure & V:ssä Nizzassa vuodesta 2022 alkaen.

LUE MYÖS: Suomalaisilla on huono tapa olla pitämättä ääntä itsestään, sanoo uran ulkomailla luonut kokki Pinja Paakkonen

Dani Hänninen

Dani Hänninen työskentelee Helsingissä ravintoloitsijana ja keittiömestarina kahdessa ravintolassa. Ravintola Wellamo avattiin Katajanokalle vuonna 2021 ja ravintola 305 avattiin viime keväänä Hakaniemessä. Dani on intohimoisella otteellaan sekä jo 15 vuoden kokemuksella kehittynyt päämäärätietoiseksi ammattilaiseksi. Hän on tuttu myös MasterChef Suomi -ohjelmasta vuodelta 2020.

LUE MYÖS: Kuvat Dani Hännisen kotoa: huippukokin jääkaapin sisältö yllättää – ”Kokkaan hyvin eri tavalla ammatikseni” 

Ravintola Snickari saa nimekkäitä vierailijoita. KUVA Sunborn

LUE MYÖS: Huippukokit suuntaavat Savoon: Kim Mustonen hankki Havuun nimekkäitä vierailijoita


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi