Baarit

Nämä ovat Pariisin parhaat baarit: paikallisen ammattilaisen vinkit

Little Red Door
Little Red Door. KUVA Aron Farkas

Pariisi on tällä hetkellä hyvin trendikäs ja monipuolinen cocktailkaupunki, tiivistää ranskalainen toimittaja Aurélie Duboé, joka seuraa työkseen juoma-alaa ja pitää Instagramissa Cocktails in Paris -tiliä.

Monet Pariisin cocktailbaarit on Duboén mukaan konseptoitu jonkin raaka-aineen, maan tai teeman, kuten vaikkapa alppimajan, ympärille. Huippubaarien lisäksi hyviä cocktaileja saa esimerkiksi rennoista ruokapaikoista ja maailman makuihin keskittyvistä fuusioravintoloista. Cocktailit ovat yleistyneet myös ruokajuomina.

Pariisin hintataso on muiden suurkaupunkien tapaan korkea, tosin Suomen hintoihin tottuneita se tuskin hätkähdyttää. Cocktailit maksavat keskimäärin päälle 10 euroa, oluet noin 6–9 euroa ja ruoka-annokset kohtuuhintaisissa ravintoloissa 10–20 euroa.

Marais
Marais’n eläväisestä kaupunginosasta löytyy rutkasti kivoja baareja. KUVA Anikó Lehtinen

Pariisin yöelämä on värikästä, ja etenkin Marais’n, Pigallen ja Les Hallesin alueiden baarit ovat yöaikaan vilkkaita. Useimmat baarit menevät kiinni viimeistään kahdelta yöllä, mutta yökerhoissa, kuten La Tangossa, Palais Maillot’ssa tai Supersonicissa, juhlat voivat jatkua myöhempäänkin.

Ennen lähtöä Pariisin yöhön kannattaa vilkaista peiliin vielä toisenkin kerran, sillä varsinkin perinteisiin yökerhoihin on tapana pukeutua hieman paremmin kuin Suomessa. Esimerkiksi mekolla, siisteillä housuilla, tyylikkäällä puserolla tai kauluspaidalla ja kenties puvuntakilla pärjää kuitenkin hyvin. Rennommilla klubeilla pukukoodi on vapaa.

Laatucocktaileja brittipubissa: The Cambridge Public House

Kun maailman 50 parasta baaria julkistettiin viime lokakuussa, The World’s 50 Best Bars -listan sijalle 38 kipusi uusi tulokas, pariisilainen The Cambridge Public House, joka sijaitsee Marais’n kaupunginosassa. Baarin takaa löytyvät ystävykset Hyacinthe Lescoët ja Hugo Gallou.

Baari ammentaa brittiläisestä pubikulttuurista, kuten nimestäkin voi päätellä, ja perustajat halusivat poimia omaan ravintolaansa pubien parhaat puolet. The Cambridge Public Housessa peribrittiläinen pubisisustus puupaneeleineen, kulahtaneine nahkakalusteineen ja urheilua tuuttaavine screeneineen yhdistyy yllätykselliseen ja monipuoliseen cocktailmenuun.

The Cambridge Public House
The Cambridge Public House. KUVA Aron Farkas

Perustajien tavoitteena oli luoda paikka, jonne kuka tahansa voi tulla piipahtamaan ja viihtymään ilman turhaa pönötystä. Mutkattomuus ulottuu myös ruokalistalle, josta voi tilata juoman kylkeen vaikkapa nakkipiiloja.

The Cambridge Public Housen kruununjalokiviä ovat kuitenkin cocktailit, jotka ovat loppuun asti hiottuja. Drinkkilista vaihtuu usein, ja juomat ovat tanakasti sesongissa kiinni niin makujensa kuin raaka-aineidensakin puolesta. Nimenomaan sesonkicocktaileja menee paljon.

Kylmään vuodenaikaan The Cambridge Public House tarjoilee pehmeitä ja täyteläisiä juomia, kuten porkkanakakusta inspiroitunutta Carrot Cake -cocktailia, jonka maut on luotu porkkanan, konjakin, maltaiden ja tuorejuuston avulla. Toinen talvilistan juoma, lämpimänä tarjottava Viva Forever, puolestaan saa makua rommista, banaaninkuorella maustetusta muscovadosokerista, omenamehusta ja tonkapavusta.

”Tilalta lasiin” -filosofiaa: Little Red Door

Marais’sta löytyy toinenkin maailman 50 parhaan baarin listalle yltänyt baari, Little Red Door, joka nousi aivan kärkikahinoihin listan sijalle kuusi. Baari sijaitsee karun näköisessä rakennuksessa, ja sisään sinne käydään tietenkin pienestä punaisesta ovesta.

Little Red Door on perustettu jo vuonna 2012, ja se on päässyt maailman parhaiden baarien joukkoon jo yhdeksän kertaa. Alun perin baarin cocktaillista ammensi esimerkiksi tieteestä, taiteesta ja antropologiasta, mutta vuoden 2020 konseptiuudistuksen jälkeen Little Red Door on suosinut niin sanottua ”from farm to glass” -filosofiaa, joka korostaa etenkin tuottajia ja laadukkaita raaka-aineita. Baarin cocktailit saatetaan suunnitella yksittäisen raaka-aineen, kuten vaikkapa kamomillan tai porkkanan ympärille, joten suhteiden huipputuottajiin on oltava hyvässä kunnossa.

Little Red Door
Little Red Doorin ovea ei ehkä ole helppo löytää, mutta ainakin se erottuu punaisena, kun osuu kohdalle. KUVA Aron Farkas

Little Red Doorin talvilistalla oli cocktail, jonka keskiössä olivat tuoreet, mehukkaat aprikoosit. Ensin aprikooseista valmistettiin maitohappokäymisen avulla aprikoosiviiniä, joka sai makupareikseen muun muassa Metaxaa ja aprikoosilikööriä. Raaka-ainevetoiset cocktailit ovat myös asiakkaiden suosiossa.

Little Red Doorin sisustuksessa on hieman syntisen salakapakan tunnelmaa, kiitos punaisten tiiliseinien, pehmeiden samettisohvien ja taustalla soivan jazzin. Tänne ei kannata tulla kiireessä, vaan cocktailista ja tunnelmasta nauttimiselle on syytä varata aikaa. Myös pöytävaraus on usein tarpeen, baarista vinkataan.

Muista myös syödä: Bouillon, Le Camondo, Le French Paradox, L’avant Comptoir, Moloko, Villa Yora

Pariisi on herkuttelijan paratiisi, josta hyvää ruokaa voi löytää melkein mistä tahansa – myös niistä vaatimattoman oloisista kulmakuppiloista. Usein ilta alkaa aperitiivilla, ja syömään siirrytään vasta hieman myöhemmin. Pariisissa ravintolat alkavatkin usein täyttyä vasta iltakahdeksan jälkeen.

Perinteistä ranskalaista ruokaa ja tunnelmaa mielivän kannattaa suunnata esimerkiksi johonkin Pariisin kolmesta Bouillon-ravintolasta, joista vanhin on perustettu vuonna 1896. Hyvää ranskalaista ruokaa, kuvankauniisti aseteltuna, tarjoilee myös Le Camondo. Pariisilaisen klassikon, ankan ja samppanjan, yhdistää nykyaikaisesti esimerkiksi Le French Paradox. Hauskassa L’Avant Comptoir -ravintolassa puolestaan pienet makupalat tilataan katosta roikkuvista menulappusista.

Cocktailien ja ruoan yhdistämisestä kiinnostuneelle oikea osoite on Moloko, jossa drinkkien kaveriksi saa aasialaisia fuusioannoksia. Villa Yorassa cocktailien kanssa taas herkutellaan perulais-japanilaisella ruoalla.

Tuliaisia tai hotellihuoneherkkuja kaipaavan kannattaa suunnata Pariisin erikoispuoteihin, jotka voivat keskittyä vaikkapa juustoihin, leivonnaisiin tai leikkeleisiin. Niistä ostetuista makupaloista sopii nauttia viinin kera vaikkapa jossakin Pariisin lukuisista puistoista, jolloin pariisilaisten makujen pariin pääsee hieman kukkaroystävällisemmin kuin ravintolassa.

Baaritoimittaja Aurélie Duboén suosikkibaarit Pariisissa

Dirty Dick

Pigallen lähellä sijaitseva Dirty Dick on hieman tummanpuhuva ja jännittävä baari. Täältä saa Pariisin parhaat tiki-juomat, jotka tulvivat eksoottisia aromeja. Maut ovat runsaita ja palvelu särmikkään rentoa.

Classique

Kauniisti sisustettu, hieman taiteellinen pariisilainen cocktailbaari tarjoilee klassisen harmonisia juomia ja pieniä ruoka-annoksia. Etenkin ostereita cocktailien kera kannattaa kokeilla! Cocktaillista muuttuu viikoittain.

Bar 1802

Hotel Monte Criston yhteydessä sijaitsevassa Bar 1802:ssa on monipuolinen drinkkilista ja valikoimassa yli tuhat erilaista rommia. Kaikki eivät ole vielä tajunneet, miten hyviä baarin drinkit ovat, joten toistaiseksi täällä pystyy välttämään väenpaljouden.

Danico

Daroco-ravintolan tummansinisen verhon takaa löytyy Danico-niminen baari, josta saa teknisesti taiten tehtyjä juomia, ovathan Danicoa olleet kehittämässä baarimestariguru ja molekyylimiksologi Julien Ross sekä Nico de Soto. Paikka on hyvin kansainvälinen. Cocktaillistan konsepti vaihtuu vuosittain, ja se perustuu henkilökunnan yhteisen lomamatkan inspiroimiin kokemuksiin ja raaka-aineisiin. Mielestäni Danico on ehdottomasti Pariisin paras cocktailbaari.

Candelaria

Mutkaton ja agaavejuomiin erikoistunut Candelaria on pikkuisen piilossa samannimisen tacoravintolan takana. Lista elää jatkuvasti, ja baarin tunnelma on todella rento, melkein kuin Meksikossa olisi. Paikka on sen verran pieni, että on syytä varautua juttelemaan vierustoverin kanssa.

LUE MYÖS5 kiinnostavaa baaria Turusta – alan aktiivi esittelee suosikkinsa kaupungista

Aurélie Duboé
Baaritoimittaja Aurélie Duboé tuntee Pariisin parhaat paikat. KUVA Anikó Lehtinen

LUE MYÖS: Vatsa täyteen ravintolassa muutamalla eurolla – maitobaarit ovat Puolan erikoisuus


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker