Pubit

Pubiketju Hemingway’s vaihtaa omistajaa

Kirjailija Ernest Hemingway näkyy pubiketjun nimessä ja sisustuksessa. KUVA Restel

Ravintolayhtiö Restel on myynyt Hemingway’s-pubiketjun Tulikuuma kumpu oy:lle. Restel tiedotti kaupasta maanantaina. Kahdeksan Hemingway’sia ja Asemamestari Tampere siirtyvät uudelle omistajalle 3.5.2024. Niiden työntekijät jatkavat vanhoina työntekijöinä uuden omistajan palveluksessa. Rovaniemen Hemingway’s pysyy Restelin omistuksessa.

Tulikuuma kumpu on vuonna 2011 Leppävirralla perustettu ravintola-alan yritys, jolla on kaikkiaan 31 ravintolaa yhteensä 22 paikkakunnalla.

Tulikuuma kumpu ehti havitella Hemingway’sin omistusta jo pidempään, yrityksen hallituksen puheenjohtaja Jyri Kettunen kertoo Avecille.

”Hemingway’s on niitä harvoja tunnettuja suomalaisia pubiketjuja. Olemme tosi tyytyväisiä, että saimme kaupan maaliin.”

Ravintola-alalla eletään haastavia aikoja, mutta se ei ollut este kaupalle.

”Firman strategian ytimessä on ollut aina kasvu. Keskustelimme Restelin kanssa pitkään eri mahdollisuuksista, ja nyt he suostuivat luopumaan Hemingway’seista järkevää korvausta vastaan”, Kettunen iloitsee.

Tulikuuma kumpu omistaa esimerkiksi Jolene-karaokeravintolat kuudella paikkakunnalla.

”Firma on perustunut karaokepubien pyörittämiseen, se on ydinosaamistamme ja niiden avulla olemme kasvaneet. Portfoliossa on myös pari yökerhoa ja ruokaravintolaa”, Kettunen luettelee.

Hemingway’seista ei kuitenkaan olla tekemässä karaokebaareja.

”Ehkä joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Hemingway’s säilytetään suhteellisen samanlaisena kuin se on ollut. Jos karaoke jossakin näyttäisi tuovan selkeää lisäarvoa asiakkaalle, niin totta kai sitä harkitsemme.”

Hemingway’s on perinteinen pubiketju, joka muodostaa noin kolme prosenttia Restelin liikevaihdosta. Hemingway’sien 30-vuotisjuhlia vietettiin viime vuonna, Resteliltä kerrotaan Avecille.

Restel jatkaa juomaravintolatoimintaansa Wanha Mestari -ketjulla ja Kaarle XII -yökerholla sekä Rovaniemen Hemingway’silla.

LUE MYÖS: Juomat sisältyvät pääsylippuun – hinnoittelullaan hätkähdyttänyt olutfestari muuttaa Espooseen

LUE MYÖS: Helsinkiläisen olutbaarin kaksi yllättävää ongelmaa: ”Otan vanhanaikaiset keinot käyttöön”


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker