Uusi ravintola

Nyt se on auki: tällainen on Redin uusi Food Port -ravintolamaailma – Avec tutustui

Avajaispäivänä oli vilinää. KUVA Jaakko Sandqvist

Torstaina avatun Food Portin kattaus on vahvasti aasialaissävytteinen. Se vähän jännitti Saigon Cafén ravintoloitsija Thao Phan-Niemeä. Jännitys helpotti, kun ravintola avajaispäivänä täyttyi lounasasiakkaista.

”Erotumme sillä, että tarjoamme perinteistä ruokaa fuusiokeittiön sijaan. Meiltä saa esimerkiksi banaaninkukkaa ja vesipinaattia, jotka ovat monelle suomalaiselle uusi elämys. Meille on kolmen vuoden aikana kertynyt paljon kanta-asiakkaita”, Phan-Niemi kertoo Avecille. Saigon Café siirtyi Food Portiin toisesta liikehuoneistosta Redin sisältä.

Redissä toisessa liiketilassa toiminut Saigon Cafe sai muuton yhteydessä tilavamman keittiön. Siellä tehdään uutuutena wokkeja, kertoo Thao Phan-Niemi.

Vuonna 2030 Kalasatamassa on määrä olla 30 000 asukasta ja 11 000 työpaikkaa. Kaupunginosan keskus Redi ei vielä valmistuessaan vuonna 2018 saavuttanut suosiota, ja sitten tuli korona. Kahden johtajanvaihdoksen jälkeen kauppakeskuksen kurssi on kääntynyt nousuun.

Yhteydet ainakin ovat kunnossa: kauppakeskuksen sisällä on metroasema, bussit ja henkilöautot kulkevat vierestä, ja ratikkalinjoja rakennetaan kaksin kappalein. Pretty Boy Wingery -ketjun toimitusjohtaja Mikko Mollberg on suhtautunut Rediin hieman varauksella, eikä olisi vielä pari vuotta sitten jalkautunut sinne.

”Hetki oli nyt oikea”, Mollberg sanoo Avecille.

”Toimistohubi on kehittynyt, esimerkiksi Keskon pääkonttori on aivan vieressä. Asuntoja on tulossa vielä lisää, ja tästä pari vuotta eteenpäin alueella alkaa olla kunnolla tapahtumia, on Teurastamoa ja muuta.”

Kanansiipiä, burgereita ja tacoja tarjoavalle Pretty Boylle ravintolamaailma on kaikessa konstailemattomuudessaan mieluisa ympäristö, Mollberg sanoo: porukka voi jakautua ja valita haluamansa ravintolan, hakea ruokansa ja istua sitten samaan pöytään syömään.

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön Avec – avecmedia.fi (@avecmediafi) jakama julkaisu

Yllä: Tältä Food Portissa näytti avajaispäivänä. Voit katsoa videon myös Instagramista.

Toinen ravintolasatsi keväällä

500-paikkainen Food Port sijaitsee katutasossa. Sisään pääsee sekä ulkoa että kauppakeskuksen sisältä. Ravintolamaailman toinen osa valmistuu huhtikuussa, jolloin sinne on määrä avautua kymmenen uutta ravintolaa. Redin tavoitteena on, että tuolloin valikoima täydentyisi etenkin illallisravintoloilla, ja Food Port eläisi omaa elämäänsä muun kauppakeskuksen aukioloajoista riippumatta.

Torstaina avatun ensimmäisen Food Port -ravintolakattauksen tarjonta painottuu street foodiin. Iltayhdeksään saakka ovat auki Malai (joka päivä) Crazy Bing (viikonloppuisin), Bali Brunch (ma–pe), Pretty Boy Wingery (viikonloppuisin), Cafe Around the World (la klo 22 saakka, muuten klo 20). Oppa Korean BBQ on auki joka päivä klo 22 saakka.  

”Aukioloajat saattavat muuttua, kun ravintoloitsijat saavat toiminnot kunnolla käyntiin ja nähdään miten kysyntä kohtaa tarjonnan”, Redin Senior Leasing Manager Anne Simonen kertoo.

Lista kaikista Food Portin ravintoloista tämän jutun lopussa.

Voit suurentaa kuvat klikkaamalla. KUVAT Jaakko Sandqvist

Loaded Fries. Pretty Boyn ranskalaiset cheddarilla ja chilillä irtoavat viidellä eurolla.
Bali Brunchin ruokalista.
Friends & Brgrsissa voi tilata ruokansa tiskiltä tai automaatilta.
Saigon Café ja Malai Indian Cuisine.
Roskis- ja astiapisteen yhteydessä on mikro lastenruokien lämmittämiselle. Avajaispäivänä sali pysyi siistinä plokkarien voimin, eikä asiakkaiden ollut syytä viedä astioitaan pois.

Vesiohenteisesti maalatut muraalit ovat graffititaiteilija Jukka ”JUGIX2” Metsäahon käsialaa. Kuvan tuolit ja lampunvarjostimet ovat kotimaista tekoa Hakolalta.

Redi Food Port, ravintolat marraskuussa 2023:

Bali Brunch (indonesialaista fuusioruokaa) *
Café Around The World (sekoitus maailmalta)
Crazy Bing (kiinalaista street foodia)
Eat Poke (havaijilaistyylisiä poke bowleja)
Espresso House (kahvila) *
Friends & Brgrs (hampurilaisia)
Malai Indian Cuisine (intialainen)
Momotoko (japanilais-aasialainen, ramenkeittoja, nuudeleita)
Oppa Korean BBQ (aasialainen BBQ-tyylinen fuusioravintola)
Pretty Boy Wingery (länsimainen street food)
Saigon Café (thai, vietnamilainen, wok) *

* toiminut jo aiemmin Redissä

Uusi ravintolamaailma rakennettiin kauppakeskuksen itäpäätyyn, jonka aikaisemmat liiketilat muutettiin ravintolakäyttöön. Tässä aikaisemmassa jutussa on kuvia rakennusvaiheesta.

Alla kuvia Redin muusta ravintolatarjonnasta. Kauppakeskuksessa on useita ravintoloita ja kahviloita Food Portin ulkopuolella.

LUE MYÖS: Tällainen on Hanna Kaartoahon ja Eero Suhosen uusi ravintola Le Coin: rempseyttä, klassikoita ja iskevä hinnoittelu

LUE MYÖS: Purkukuntoinen ravintola voi muuttua tuottavaksi – entisöinnin mestari Airi Kallio kertoo, miten

Café Cakehouse ja Rax.
Arnold’s. Kauempana käytävällä Jungle Juice Bar ja Gateau.
Kauempana käytävällä Pupu ja Espresso House.
Subway, Kotipizza ja Social Burgerjoint.
Food Market -ravintolamaailmassa on muun muassa Boneless-hampurilaisravintola.
Luckiefun’s, Il Siciliano ja Momento.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi