Uusi ravintola

Sauli Kemppainen aloittaa uuden ravintolan keittiöpäällikkönä Helsingissä

Sauli Kemppainen aloittaa uuden ravintolan keittiöpäällikkönä. Loppukesästä avautuva ravintola toimii uuden hotellin yhteydessä Helsingin Katajanokalla. KUVA Anton Sinelnikov

Helsingin keskustaan, Kauppatorin tuntumaan avautuu loppukesästä uusi hotelli. Sen kivijalkaan tulee ravintola, jonka keittiöpäälliköksi on nimetty Sauli Kemppainen.

Suomen tunnetuimpiin kokkeihin lukeutuva Kemppainen valmistelee parhaillaan ravintolan konseptia. Yksi kulmakivistä on hyvä hinta-laatu-suhde.

”Ravintolan hinnoittelu asetetaan sellaiseksi, että tavalliset ihmiset voivat tulla syömään omalla rahallaan. Ei tehdä 150 euron hintaisia kahdeksan ruokalajin menuja”, Kemppainen kertoo Avecille.

”Tärkeimpiä ovat aina maku ja raaka-aine. Lähdemme tekemään kunnollista, rehellistä, raaka-aineen ominaismakuun perustuvaa ruokaa. Käytämme keittiössä suomalaisia tai vähintään pohjoismaisia raaka-aineita aina kun mahdollista. Suomessa kesän antimet pitää hyödyntää tehokkaasti. Suolaaminen, säilöminen, fermentointi ja hilloaminen ovat vanhoja hyviä keksintöjä, joita isovanhempammekin käyttivät. Vastuullisuus on iso asia. En rupea lennättämään esimerkiksi kalaa toiselta puolelta maailmaa.”

Kemppaisen johtama ravintola avautuu Solo Sokos Hotel Pier 4:n yhteyteen. Katutason ravintolan lisäksi hotelliin tulee kattoterassi ja kahvila. Kokonaisuus kuuluu S-ryhmään.

”Hotelli on järjettömän hieno pohjoismaisen puukäsityön taidonnäyte, jota tullaan katsomaan ulkomailta asti. Ruokakonseptin pitää sointua ja olla samalla tasolla miljöön kanssa. Kokonaisvaltainen kokemus muodostuu pienistä asioista. Dinneri, lounas, kattoterassi, hotellin aamiainen, kaikki kuuluvat osaksi sitä. Kärjessä on kotimaisuus, henkilökunnan työvaatteista lähtien”, Kemppainen iskostaa.

Pitkän kansainvälisen uran tehnyt Sauli Kemppainen palasi Suomeen vuonna 2022 ja perusti Atelier 7 -ravintolan Konepajan alueelle Helsingin Vallilaan. Ylistävistä arvioista huolimatta Atelier 7 sulki ovensa joulukuussa 2023. Kohtaloksi koitui liikepaikka.

”Ravintola oli syrjässä, ja vieressä oli työmaa. Laskin, että hyvällä tuotteella olisi voinut kuitata huonon sijainnin. Jos ravintola olisi ollut Espalla, se olisi ollut pikkuisen eri peli.”

LUE MYÖS: Rovaniemellä on ravintola, jota fanitetaan myös etelässä – näin Kauppayhtiö-ilmiö syntyi

LUE MYÖS: Helsingin perinteikäs suomalainen ravintola lopettaa – ”20 vuotta on pitkä aika”

Seitsemässä eri maassa työskennellyt Sauli Kemppainen palasi Suomeen vuonna 2022. Sitä ennen hän luotsasi Berliinissä Michelin-tähden saavuttanutta Savu-ravintolaa. KUVA Anton Sinelnikov

LUE MYÖS: Suomen ravintolakulttuuri on liian arka ja äijämäinen, sanoo Kozeen Shiwan: “Ihan absurdia”


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi