Ravintolat

Tomi Björckin ravintola Lily Lee lopettaa

Elokuussa 2020 Erottajalle avautunut Lily Lee sulkee ovensa 31. joulukuuta 2023. Ravintolan verkkosivuilla kerrotaan, että lopettamispäätös johtuu heikoista taloudellisista näkymistä.

”Ravintola avattiin koronapandemian keskellä ja harmillisesti myrskyisä aika ravintola-alalla on jatkunut pandemian jälkeen. Vallitsevan epävarman taloustilanteen johdosta (ostovoiman lasku ja kulujen nousu), Lily Lee ei ole kovasta yrityksestä huolimatta saanut toimintaa kannattavaksi. Yritys on ollut toiveikas tähän saakka, että yleinen taloustilanne parantuisi lähitulevaisuudessa, mutta alkuvuosi näyttää valitettavan hiljaiselta ja siksi yritys on joutunut tehdä tässä kohtaa vaikean päätöksen lopettamisesta”, Lily Leen verkkosivuilla kirjoitetaan.

Lily Lee henkilöityy Tomi Björckiin, joka on yksi ravintolan omistajista. Lily Leen sisarravintola Boon Nam jatkaa toimintaansa.

Helsingin ravintolakentällä on ollut viime aikoina poikkeuksellisen tuulista. Ravintoloita on sekä sulkeutunut (esimerkiksi Skutta Hakis, Terroir ja useita BBQ-ravintoloita), mutta myös avautunut (muun muassa Scolare, Outo, The Pantry ja Le Coin).

LUE MYÖS: Helsingissä kaatuu ravintoloita, mutta Sylvester Soisalo avaa uuden – ”Eletään todella jännittäviä aikoja”

LUE MYÖS: Helsinkiläisen olutbaarin kaksi yllättävää ongelmaa: ”Otan vanhanaikaiset keinot käyttöön”

LUE MYÖS: Roni Kerttula ja Ina Niiniketo pyörittävät pientä ravintolaansa Helsingissä eri tavalla kuin muut – ja he tietävät hyvin, miten suomalainen asiakas eroaa ruotsalaisesta


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi