Ravintolat

Yes Yes Yes -miesten Lulu’s yhdistää uuden kasvisravintolan ja omakase-hitti Latitude 25:n

Yes Yes Yes- ja Chéri-ravintoloistaan tunnetut Richard McCormick ja Alex Nieminen avaavat uuden ravintolan Helsingin keskustaan. Kaakkois-Aasian ja Euroopan makuja yhdistelevä kasvisravintola Lulu’s avataan Unioninkadun ja Pohjoisesplanadin kulmaan elokuussa. Suomen ensimmäinen omakase-ravintola, suosittu Latitude 25 sulautuu osaksi Lulu’sia.

Lulu’sin makumaailma on saanut vaikutteita läntisen Tyynenmeren alueen ruokakulttuurista.

“Olemme huomanneet, että asiakkaat ovat aikaisempaa kokeilunhaluisempia sekä ruoan että juoman suhteen. Pienet jaettavat annokset toimivat hyvin, ja huolella valmistetun kasvisruoan kysyntä on selvästi kasvanut. Myös erilaisia viinejä maistellaan rohkeammin laseittain ja alkoholittomien cocktailien menekki on kasvanut merkittävästi. Lulu’s yhdessä Latitude 25:n kanssa on erinomainen vaihtoehto uusia makuelämyksiä etsivälle”, Alex Nieminen sanoo.

Richard McCormick kuvailee Lulu’sin ruokalistaa leikkisäksi ja yllättäväksi. Se rakentuu pienistä annoksista, jotka on tarkoitettu jaettaviksi.

“Kaakkois-Aasian mausteet, raaka-aineet ja ruoanvalmistusmenetelmät inspiroivat minua suunnitellessani Lulu’sin makumaailmaa. Halusin yhdistellä alueen makuja eurooppalaisille tuttuihin raaka-aineisiin ja tekstuureihin”, Richard McCormick kuvailee.

Entisen ravintolansa The Cockin avaamisen aikoihin Richard McCormick puhui aamiaisesta pikkutunneille jatkuvien pitkien aukiolojen puolesta. Lulu’s on kuitenkin auki vain keskiviikosta lauantaihin kello 16:sta alkaen.

”Näillä aukioloajoilla mennään ensimmäiset kuukaudet, ja sen jälkeen teemme muutoksia asiakkaiden toiveiden ja markkinatrendien perusteella”, McCormick kertoo Avecille.

Lulu’sin pääomistaja on ravintolakonserni Noho Partners. Nieminen sanoo Helsingin Uutisille, että hänen ja McCormickin yritys omistaa ravintolasta yhtä suuren osan kuin Latituden Lucas Hoangin perhe.

Lulu’s aukeaa keskiviikkona 3. elokuuta.

Lulu’s

Osoite:

Pohjoisesplanadi 17

Aukioloajat:

Ke–to 16–00
Pe–la 16–02

Keittiö on avoinna klo 23 asti. 

LUE MYÖS: Vain kuusi paikkaa joka illalle – Sanchome on Tomi Björckin omakase-uutuus Helsingissä


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi