Koulutus

Lapland Hotels käynnistää oman Kokkiakatemian

Alan kilpailut ovat kokeille paikka esitellä osaamistaan, kehittyä urallaan, verkostoitua ja hankkia näkyvyyttä. KUVA Istock

Kokkiakatemia on Lapland Hotelsin ravintoloissa työskenteleville kokeille tarkoitettu vuoden mittainen valmennus. Tavoitteena on ammatillisen osaamisen kehittäminen ja menestys alan kilpailuissa.

Lapland Hotels on suomalainen hotelliketju, jolla on ravintoloita ympäri Suomea. Niistä maineikkain on Rovaniemellä sijaitseva Sky Kitchen & View, joka on tuoreimmalla Suomen parhaiden ravintoloiden listalla sijalla 43.

”Meiltä löytyy valtavasti ammattitaitoa ja vahvaa kilpailutaustaa, ja nyt tätä osaamista päästään hyödyntämään entistä laajemmin koko ketjun tasolla”, Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö ja Kokkiakatemian idean kehittänyt Tero Mäntykangas kertoo tiedotteessa.

Kokkiakatemiaan valitaan vuosittain valmennettavaksi kymmenkunta Lapland Hotelsin ravintoloiden kokkia ympäri Suomen. Ensimmäisen vuosikurssin on määrä käynnistyä alkuvuodesta 2025.

”Useat ammattilaisemme ovat menestyneet alan kilpailuissa hienosti, ja tavoitteena on jatkossakin kasvattaa uusia kykyjä Suomen kovatasoisimpien kokkien joukkoon. Samalla lisäämme entisestään myös pohjoisen ruoan arvostusta”, Mäntykangas sanoo.

”Kokkiakatemia on hieno mahdollisuus kokeille, jotka haluavat kehittyä urallaan. Tärkein hakukriteeri on hakijan oma innostus sekä palo alaa ja kilpailemista kohtaan. Hakija tarvitsee myös suositukset oman yksikön keittiöpäälliköltä tai -mestarilta.”

Kokkiakatemian päävalmentajana työskentelee Tampereen Lapland Hotels Arenan ravintola Saivon keittiömestari Kim Slotte, joka on osallistunut Vuoden kokki- ja Vuoden nuori kokki -kilpailuihin ja ollut mukana maajoukkuetoiminnassa.

Apuvalmentajina tiedotteessa mainitaan Benjamin Frostell ja Sanna Rahkonen sekä vierailevana valmentajana Ismo Sipeläinen, joka edustaa Suomea kuluvalla kaudella kansainvälisessä Bocuse d’Or -kilpailussa.

”Upeaa, että olen saanut alusta pitäen olla mukana näin mielenkiintoisessa projektissa. Innolla odotan, mitä kaikkea Kokkiakatemian tuloksena syntyy ja millaisia mahdollisuuksia se avaa valmennettaville”, Sipeläinen sanoo.

Lue myös: Lapland Hotels ostaa Haikon Kartanon


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi