Kilpailut

Vuoden kokki on Johan Kurkela ja Vuoden tarjoilija Kirsi Seppänen – kokkisarjan sijoitukset muuttuivat laskuvirheen takia

Tuoreet Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija. KUVA Santeri Stenvall

Päivitys 31.10.23 klo 12.54: Järjestäjille tapahtui virhe Vuoden kokki -finaalin pistelaskennassa. Sijoitusten tarkistamisen jälkeen kaikkien paitsi voittajan sijoitus muuttui. Toiseksi nousi Simon Selin. Simo Harrivaara putosi kakkossijalta kolmanneksi. Ville Korhonen putosi pois kolmossijalta.

Vuoden kokki Johan Kurkela ja Vuoden tarjoilija Kirsi Seppänen iloitsivat ravintola-alan suomenmestaruuksista kahden intensiivisen finaalipäivän jälkeen. Finaali järjestettiin 27.–28.10.2023 Viini & Ruoka -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa.

”Tosi yllättynyt ja kiitollinen fiilis. En osannut veikata yhtään voittajakolmikkoa. Tämä on iso meriitti itselle ja pääsen osaksi kovaa joukkoa, sillä finaalin tuomaripöytä on ollut täynnä omia idoleita, joista iso osa on Vuoden Kokkeja”, kertoo Vuoden kokki Johan Kurkela.

”Huikeaa, tuntuu mielettömän hyvältä. Itsellä oli hyvä fiilis molemmista kilpailupäivistä, mutta ikinä ei tiedä, miten muut suoriutuvat. Viime vuonna tuli kakkossija, niin tänä vuonna oli toive, että pääsee kirkastamaan mitalia ja niin kävi. Odotan innolla, että pääsen edustusvuonna tekemään yhteistyötä eri toimijoiden kanssa ja tutustumaan pääyhteistyökumppaneihin sekä sponsoreihin paremmin”, sanoo Vuoden tarjoilija Kirsi Seppänen.

Alla kuvakooste finaalista. KUVAT Santeri Stenvall

Vuoden Kokki 2023 (oikaistut sijoitukset)

 1. Johan Kurkela – Ravintola Grön
 2. Simon Selin – Restaurant HEJM/Restaurant FRÖJ
 3. Simo Harrivaara – Harrydanger/Hiiohoi Oy

Loput finalistit aakkosjärjestyksessä:

Kim Mustonen – Havu Kitchen & Bar
Ville Neulanen – Ravintola Siro
Benjam Papp – Palace Restaurant
Ville Korhonen – Ravintola Savoy
Ville-Petteri Kröger – Ravintola Shelter

Vuoden Tarjoilija 2023

 1. Kirsi Seppänen – Ravinteli Bertha
 2. Joona Finni – Sataman Viilu
 3. Jeremias Salonen – Viinihuone Vinossa

Loput finalistit aakkosjärjestyksessä:

Katri Hautakangas – Ravintola Pöllöwaari
Leeni Hyvärinen – Maaemo
Alma Syrjänen – Ravintola Luoto
Janika Tiensuu – Ravintola Fiasco?
Outi Tölli – Freelancer/Financier Group Oy

Vuoden Kokki Johan Kurkela sai Suomen Messusäätiön lahjoittaman kymmenen tuhannen euron stipendin. Kisan kolmonen Ville Korhonen ja oikealla kakkonen Simo Harrivaara. (PÄIVITYS 31.10.23 klo 12.54: Kuva on otettu ennen pistelaskuvirheen havaitsemista.)
Vuoden tarjoilija Kirsi Seppänen sai MaRa ry:n lahjoittaman kymmenen tuhannen euron stipendin. Vasemmalla kisan kolmonen Jeremias Salonen ja oikealla toiseksi sijoittunut Joona Finni.
Monitaituri Kirsi Seppänen on voittanut Suomen parhaan sommelierin tittelin kahdesti.

LUE MYÖS: Suomen paras sommelier Kirsi Seppänen: Näin myyt asiakkaalle arvokkaamman viinin

Juontaja Samuil Angelov.

LUE MYÖS: Suomen palkituin sommelier Samuil Angelov: Ravintolatyössä ADHD voi olla valtava voimavara

Vuoden tarjoilija – finalistit tositoimissa.
Kravatti kuntoon.
Vuoden tarjoilija -finalisti Leeni Hyvärinen työskentelee kolmen Michelin-tähden Maaemo-ravintolassa Norjassa.

LUE MYÖS: Leeni Hyvärinen googlaa sinutkin, kun varaat pöydän Maaemosta – tällaista on työ kolmen Michelin-tähden huippuravintolassa Norjassa

Vuoden kokki 2022 Jonathan Slotte saattoi ottaa tänä vuonna rennommin.

LUE MYÖS: Kättele kaikki töissä, suosittelee Vuoden kokki Jonathan Slotte – ja vältä harhakuvaa työn helppoudesta

Johan Kurkelan ura on voimakkaassa nosteessa. Hän edusti edellisellä kilpailukaudella Suomea maailman vaativimmassa kokkikilpailussa Bocuse d’Orissa.

LUE MYÖS: Johan Kurkelan Suomi sijoittui kuudenneksi Bocuse d’Or -finaalissa

Tuoreet suomenmestarit palkittiin kymmenen tuhannen euron apurahoin. Voittajat pääsevät tekemään erilaisia edustustehtäviä ja yhteistyötä elintarvikealan toimijoiden kanssa.

Vuoden kokki -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1995 ja Vuoden tarjoilija -kilpailu vuonna 2013. Kilpailutehtävät vaihtelevat vuosittain.

”Voitto ansaittiin tänä vuonna tasaisella suorituksella kaikilla osa-alueilla, monipuolisuudella ja kokonaisvaltaisella ammattitaidolla”, Vuoden Kokki -kilpailun päätuomari Mikko Kaukonen kuvailee.

”Kilpailijat suoriutuivat kaiken kaikkiaan äärimmäisen hyvin, vaikka ensimmäisenä päivänä oli aistittavissa jännitystä. Voittaja erottautui asiakaspalvelutaidoilla, joita painotamme arvioinnissa. Huomioimme paljon myös teknillistä osaamista, jota tarvittiin esimerkiksi juuston leikkaamisessa ja salaattikastikkeen valmistamisessa”, Vuoden tarjoilija -kilpailun päätuomari Miia Sironen sanoo.


 • Tilaa Lehti

  Aromi
  Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

  Tilaa Aromi