
Juttu on osa Aromin Tiskillä-sarjaa, jossa julkisuuden henkilöt kertovat kokemuksiaan ja näkemyksiään ravintoloista ja asiakaspalvelusta. Vuorossa on näyttelijä Helmi-Leena Nummela.
Helmi-Leena Nummelan syksy on työntäyteinen. Hän on mukana Kansallisteatterin Täällä Pohjantähden alla -suurnäytelmässä, joka sai ensi-iltansa syyskuussa.
Marraskuussa elokuvateattereihin tulee uusi Syke-elokuva Kipinä, jossa hän näyttelee pääosaa.
Ravintoloitsijapuolisonsa kanssa tiivistahtista lapsiperhearkea elävä Nummela pyrkii varaamaan aikaa myös ravintoloissa käymiselle, sillä hän rakastaa ulkona syömistä ja kokeilee mielellään uusia ravintoloita.
Käytkö usein ravintoloissa?
Olen suuri kulinaristi ja nautiskelija ja rakastan ravintoloissa käymistä. Kun oli vain yksi lapsi, kävimme puolison ja ystävien kanssa usein ulkona syömässä. Aina kun tuli uusi ravintola, halusin mennä testaamaan.
Nyt kun meillä on pieni vauva ja puolisollani kaksi ravintolaa eri kaupungeissa, elämä on aika hektistä.
Ravintolakäynnit ovat typistyneet lähinnä puolisoni ravintolaan Nomadiin, mutta aina silloin tällöin pyrimme löytämään aikaa ulkona käymiseen.

Mitkä ovat suosikkiruokiasi ja -juomiasi ravintolassa?
Tykkään erityisesti fine diningista. Yleensä otan menun, josta näkee ravintolan tyylin ja kokonaisuuden.
En koskaan ota viinipakettia, koska viiniä tulee silloin niin paljon, että se menee päähän eikä pysty enää nauttimaan ruoasta.
Rakastan kuohuviinejä ja otan usein alkuun samppanjaa, crémantia tai cavaa. En ole suuri cocktailien ystävä, enkä juo oluttakaan kuin kuumana kesäpäivänä.
Hyvistä viineistä tykkään, ja puolisoni kautta elämään on tullut paljon tietoisuutta viineistä.
Olen tullut tarkemmaksi ja haluan juoda hyviä ja huolella valittuja viinejä.
Minne palaat aina asiakkaaksi?
Asuin Helsingin Vallilassa monta vuotta, ja kaupunginosan tunnelma teki vaikutuksen. Kulman takana oli viinibaari Petiit, johon kiinnyin. Saatoin mennä sinne terassille juomaan lasin viiniä ja lukemaan kirjaa.
Kun aikaa on vähän ja maku valikoiva, haluan, että viinit ovat todella hyviä.
Harju 8:ssa treffattiin usein ystävien kanssa. Siellä on mahtava Ahvenanmaan pannukakku, hyvät viinit ja hyvä ruokalista.
Nuorempana tuli käytyä Stockan ”skumppakujalla” kollegoiden kanssa, kun siellä sai halvalla kuohuviiniä.
Puolison kanssa taas olemme käyneet vähän siellä sun täällä, valinneet hyvän ravintolan ja syöneet hyvin.

Mihin viet kaverisi syömään?
Nyt on paljon bistrotyyppisiä ja rentoja matalan kynnyksen paikkoja, joissa on kiva syödä ja seurustella. Esimerkiksi Albina & Alexis Konepajalla on kiva.
Yksi ehdoton suosikki on Yrjönkadun uimahallin yläkerran ravintola, joka on nyt remontin takia kiinni. Siellä on ainutkertainen tunnelma ja hyvä ruoka. Sen avautumista odotan innolla, sillä se on ollut meidän kaveriporukkamme kohtaamispaikka. Ensin käydään uimassa ja nautitaan saunoista, ja sen jälkeen mennään syömään.
Millaisissa baareissa viihdyt?
Viihdyn oikeastaan missä vain, kunhan seura on hyvää. Kesällä on kiva käydä terasseilla. Erään ystäväni kanssa etsimme aina ihania aurinkoterasseja, nautimme kesästä ja käymme skumpalla.
Alkoholi on usein läsnä noissa hetkissä, mutta se ei ole itsetarkoitus, vaan sillä juhlistetaan elämää ja kohotetaan arkea.
Tykkään myös viihtyisistä interiööreistä. Esimerkiksi Turussa Rica on tosi ihanasti laitettu. Myös Petiitissä sisustusta on mietitty. Pidän sellaisista olohuonemaisista, rauhallisista paikoista.
Millainen asiakaspalvelu sytyttää?
Huomioonottava palvelu. On mahtavaa käydä välillä syömässä niin hyvin, että tulee palvelluksi hyvin ja tarkasti alusta loppuun. Silloin siitä maksaa ihan mielellään.

Oletko joskus pettynyt ravintolassa?
Olen itsekin ollut ravintolassa töissä ja ymmärrän, että unohduksia sattuu, se on inhimillistä.
Tärkeintä on se, miten tilanne hoidetaan. Myönnetään, että nyt teimme virheen, ja jos tuodaan vaikka kahvi tai viinilasillinen hyvitykseksi, niin kokemuksesta jää kaikesta huolimatta positiivinen mielikuva.
Mikä on paras ravintolamuistosi?
Venetsiassa kävimme kahden Michelin-tähden ravintolassa. Sommelier oli aivan ihana, ja ilta oli ikimuistoinen. Söimme koko illan pieniä annoksia, olimme pukeutuneet hienosti ja menimme paikalle muina turisteina gondolilla.

Mitä kokeilet seuraavaksi?
Maukku on vielä testaamatta, sinne haluaisin päästä. Samoin Luovuus kukkii kaaoksesta. Bona Fidessä tai Tellerissä en ole myöskään käynyt, vaikka haluaisin. Palacessa en ole koskaan käynyt, mutta joskus kun on oikein suuri juhlahetki, se voisi olla ihanaa.
Lue myös: Tommi Korpela toivoo ravintoloilta rohkeutta ja yllätyksellisyyttä
Lue myös: Kokkisodan juontaja Anni Ihamäki paljastaa suosikkiravintolansa
Lue myös: Turkulaisravintolan ankka sai muusikko A. W. Yrjänän kyyneliin








