Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Onko paras baari oikeasti paras vai sittenkin jotain ihan muuta?

Lokakuussa julkaistiin taas maailman parhaat baarit, eli The World’s 50 Best Bars. Se on vuosittainen, alalla odotettu listaus, jonka ykköseksi yltävän baarin ympäröi pian ennennäkemätön mediahype ja jono, joka kiemurtelee baarin edustalla tunteja. Listauksen julkaisee englantilainen mediatalo William Reed.

Lue lisää: Maailman paras baari löytyy Barcelonasta – katso 50 baarin jättilista

Vuoden 2023 ykköseksi nousi Barcelonassa sijaitseva Sips. Se on julkkisbaarimestarien Simone Caporalen ja Marc Álvarezin luomus, joka perustettiin vasta kaksi vuotta sitten.

Viime keväänä Barcelonan-matkalla päätin poiketa Sipsissä.

Sips on moderni istuskelupaikka, jossa baarimestarit ovat framilla. Baaritiski on sijoitettu keskelle baaria, jotta cocktailien valmistuksen näkee kaikkialta. KUVA Outi Tuomivaara

Jonotin piskuisessa jonossa vartin, ja koska olin liikkeellä yksin, löytyi tuoli kimppapöydästä muiden turistien kanssa. He olivat baarikierroksella, kuten minäkin, ystävykset Kaliforniasta Uberilta ja Facebookilta ja pariskunta Singaporen baariskenestä.

Kaikki tiesivät Sipsin ja matkasivat varta vasten sinne. Ja juuri se osuu The 50 Bestin – ja monen muun vastaavan listauksen – kritiikin ytimeen. Listaus ei paljasta maailman parhaita baareja vaan maailman vaikutusvaltaisimmat baarit, sanoo alan sisäpiiriläinen Danil Nevsky.

Baarin, jolla on mainetta ja markkinointikoneisto, on helppo houkutella arvioitsijoita paikalle. (Arvioitsijoita on William Reedin mukaan 680.) Siksi pöhinä keskittyy sinne, missä pöhinää jo on, ja suhteet ovat arvossa.

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön Danil Nevsky – Indie Bartender (@cocktailman) jakama julkaisu

Yllä: Danil Nevskyn ajatuksia The 50 Best -listauksesta. Voit katsoa julkaisun myös Instagramista.

Positiivista on se, että nyt myös Pohjoismaat ovat historiallisessa nosteessa. Oslon Himkok-baari kipusi sijalle 10 ja Tukholman Röda Huset sijalle 31. Suomen baarit odottavat vielä arvioitsijoita paikalle. Taitoa ja tasoa täällä ehdottomasti on.

Entä millainen on ykkössijan baari Sips? Cocktailit ovat erinomaiset, tunnelma ei niin kummoinen.

LUE MYÖS: Moni baarimestari alkaa jo väsyä giniin, sanoo Danil Nevsky – tässä piristävän erilainen ginicocktail

LUE MYÖS: Maailman parhaan baarin perustaja kertoo, miten ensikertalainenkin saa uuden baarin lentoon

LUE MYÖS: Talven cocktailtrendit: ysäriä, sinistä, tulista!


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker