Ruoka

Teresa Välimäen ja Kirre Rainoksen Perunateatteri-podcastissa paneudutaan julkkisten ajatuksiin ja muistoihin ruuan avulla

Uudessa Perunateatteri-podcastissaan Kirre Rainos ja Teresa Välimäki antavat jokaiselle vieraalleen tehtävän: tuo mukanasi kolme sinulle tärkeää ruokaan liittyvää asiaa, esinettä tai muistoa. 

”Koemme että suomenkielisten ruokapodcastien maailmaan mahtuu vielä uusia kiinnostavia ohjelmia, ja meidän tavoitteemme on tietysti kivuta parhaiden joukkoon. Perunateatterissa juttelemme vieraidemme kanssa ruuasta ja kaikesta siihen liittyvästä – elämästä, ihmisistä, elämyksistä ja muistoista. Vieraiden joukosta löytyy tuttuja ihmisiä kaikenlaisilta aloilta; ruoka on osa meidän kaikkien elämää, ja jokaisella on varmasti jotain sanottavaa siitä, tekipä itse aktiivisesti ruokaa tai ei”, Kirre Rainos ja Teresa Välimäki kertovat.

”Perunateatterissa meille tekijöille antoisinta on sukeltaa vieraamme ajatuksiin ruoan kautta. Kolmesta usein aika yksinkertaisesta ja meille täysin yllätyksenä tulevasta asiasta voi syntyä keskusteluja, jotka vievät meidät jonnekin aivan muualle kuin keittiöön tai ruokapöytään.”

Perunateatteri ilmestyy joka keskiviikko. 9. marraskuuta ilmestyneessä ensimmäisessä jaksossa vieraana oli viihteen monitaituri Katja Ståhl. Muita vuoden 2022 vieraita ovat muun muassa Juhani Merimaa, Anna Perho, Merituuli Väntsi, Risto Mikkola ja Sari Puumalainen.

Teresa Välimäen omat kolme poimintaa

Perunateatteri-podcastin Teresa Välimäki kertoo Avecille, mitkä kolme tärkeää ruokaan liittyvää asiaa, esinettä tai muistoa nostaisi itsestään esiin.

  • Ranska. Ruokarakkauteni tyyssija ja sydämeni keittiö. Kieli, ruokakulttuuri, raaka-aineet ja samppanja!
  • Äiti. Istutti minuun ruuan rakastajan siemenen jo lapsena ihan vain tekemällä hyvää kotiruokaa.
  • Voi. Mikä tahansa maistuu hyvältä voin kanssa.


Perunateatteri-podcast on kuunneltavissa ilmaiseksi muun muassa Spotifyn ja Applen podcast-palveluissa.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi