Tutkassa

Tutkassa Helsingin jäähallin uudistaja Noora Luojus: ”Tapahtumapuoli on todella inspiroiva”

Sarjassa tapahtuma-alan ammattilainen kertoo urastaan ja inspiraationsa lähteistä. 

Aloitin Helsingin jäähallin tapahtumista vastaavan Red Eventsin ravintolatoimen johtajana kesäkuussa 2023, kun yritys perustettiin. Käytännössä olen ollut mukana alusta saakka, aina perustamisen paperitöistä remontteihin, rekryihin ja reskontraan. Tykkään tehdä myös suorittavaa työtä ja olla mukana tapahtumissa, etten hautaudu toimistoon. Sellainen ei sovi minulle.

Haluan, että Helsingin jäähallista tulee Suomen paras tapahtumatalo, ja että meistä puhutaan enemmän kuin muista areenoista. Kaikilla kesällä tekemillämme remonteilla olemme tähdänneet siihen, ettei jäähalli ole pelkästään jäähalli vaan tapahtuma-areena ja monitoimihalli, joka soveltuu myös ulkotapahtumiin, gaaloihin ja yritystapahtumiin.

Alalle olen päätynyt vahingossa. Aloitin Next-hotellissa Riihimäellä kokousemäntänä. Siellä luotiin perusta kaikkeen, kun sain työskennellä hotellissa, baarissa ja kokouspuolella. Olen aika kunnianhimoinen ihminen ja etsinyt koko ajan isompia saappaita. Olen asettanut itselleni tavoitteeksi olla joskus toimitusjohtaja, ja nyt olen lähempänä sitä kuin koskaan.

Kouluttauduin restonomiksi työskennellen samalla koko ajan. Neljä vuotta vietin Helsingin Kulttuuritalolla, jossa minulla oli kokonaisvastuu Sunborn Cateringin tapahtumatalon operatiivisesta toiminnasta ja ravintolapalveluiden myynnistä. Sitten sain puhelun Helsingin jäähallilta, että siellä olisi Restelillä auki ravintolapäällikön paikka. Työskentelin jonkin aikaa myös Oopperabaletin ravintolapäällikkönä, jolloin voitin PRO-palkinnon. Se oli osoitus siitä, että olen onnistunut työssäni myös muiden mielestä, ja tunnustus lämmittää mieltäni vielä pitkään.

Sen tiedän, että alaa en vaihda. Tapahtumapuoli varsinkin on todella inspiroiva. Mikään päivä ei ole samanlainen, ja alan ihmiset ja asiakkaat ovat oma lajinsa. Töissä on aina hauskaa, vaikka töitä olisi kuinka paljon. Kontaktit ja verkostot ovat tosi isossa roolissa tässä työssä. Ei tarvitse välttämättä hakemalla hakea töitä, kun verkostojen kautta tulee mielenkiintoisia ehdotuksia vastaan.

LUE MYÖS: Tutkassa Nokia-areenan liiketoimintapomo Sami Rumpunen: Hetket tapahtumissa muistetaan


Näitä suosittelen

Äänikirja

Mika D. Rubanovitsch

Kuuntelen todella paljon äänikirjoja. Mika D. Rubanovitschin kirjat ovat hyvin oivalluttavia teoksia ja niitä suosittelen muillekin. Niistä saattaa saada uusia näkökulmia monenlaisiin aiheisiin.

Henkilö

Katri Lepomäki

Yksi esikuvistani on entinen esihenkilöni, hotellinjohtaja Katri Lepomäki. Hänellä on samanlainen kunnianhimo ja palo mikä itsellänikin on. Hän on suora ja vaativa mutta kunnioittavalla tavalla. Arvostan häntä suuresti.

Some

Linkedin

Seuraan paljon Linkediniä. En ole aktiivinen postaaja, mutta jos törmään mielenkiintoiseen aiheeseen tai ihmiseen, keskustelen mielelläni yksityisviesteillä, sillä omassa työssä sparrauskaveri tietyllä tapaa puuttuu.

Noora Luojus

  • Red Events Restaurants, Helsingin jäähalli
  • Aloitti kesäkuussa 2023 ravintolatoimen johtajana

  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento