Tapahtuma-ala

Tutkassa Nokia-areenan liiketoimintapomo Sami Rumpunen: Hetket tapahtumissa muistetaan

Sarjassa tapahtuma-alan ammattilainen kertoo inspiraationsa lähteistä. Sami Rumpunen on Tampereen Nokia-areenan liiketoimintapäällikkö.

Aloitin maaliskuussa uuden työni Nokia-areenan liiketoimintapäällikkönä Tampereella. Samalla hyvästelin haikein mielin aiemman työpaikkani, Provinssi-festivaalin, Seinäjoella. Asuin lapsuuteni Seinäjoella, ja Provinssi oli merkittävä osa arkeani yli 12 vuotta, joista viimeiset 9 vuotta toimin festivaalijohtajana. Into päästä kokeilemaan ja oppimaan uusia asioita uudessa ympäristössä kuitenkin voittivat lähtöön liittyvän haikeuden.

Olen jo muutaman vuoden ajan miettinyt, että kehittyminen ja uuden oppiminen edellyttäisivät jossain vaiheessa myös uutta työympäristöä ja astumista oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Asun toistaiseksi vaimoni ja kahden lapseni kanssa Seinäjoella, mutta harkitsemme muuttoa Tampereelle tulevaisuudessa.

Vaikka tulin tapahtuma-alalle rakkaudesta musiikkiin ja tapahtumiin, liiketoiminnallinen ajattelu on tullut minulle tutuksi jo opintojeni myötä. Harrastukseni ja mielenkiinnon kohteeni yhdistyvät luontevasti toisiinsa tapahtumabisneksessä. Vuoteen 2014 saakka Provinssi oli minulle pikemminkin harrastus: päätyökseni tein akateemista tutkimusta. Olen valmistunut kauppatieteen tohtoriksi Vaasan yliopistosta.

Provinssissa roolini oli asiantuntijavetoisempi, Nokia-areenalla taas korostuu henkilöjohtaminen. Haluan, että jokainen uusista työkavereistani saa mahdollisuuden loistaa omien vahvuuksiensa kautta. Missioni on varmistaa, että he kaikki kokevat työnsä mielekkääksi ja voivat kaikin tavoin hyvin.

Pidän tärkeänä, että muodostamme helposti lähestyttävän ja jokaisesta lupauksesta kiinni pitävän tiimin. Uskon, että tuhannet ihmiset tulevat kokemaan töissä hetkiä, jotka he tulevat muistamaan vuosikymmenten ajan.

Näitä suosittelen

Podcast: Access All Areas

Nelonen Median musiikkijohtaja Mikko Koivusipilä ja musiikkipäällikkö Jussi Mäntysaari analysoivat tarkkanäköisesti suomalaisen musiikkikentän tilaa. Näkökulma varsinkin ns. mainstreamiin musiikin kuluttamiseen on aika uniikki silloin, kun keskustelua vetävällä kaksikolla on työnsä kautta melkeinpä suurin vaikutus siihen, mitä ja millaista musiikkia suomalaiset kuuntelevat.

Henkilö: David Bowie

Lähtökohtaisesti inspiroidun vain henkilöistä, jotka vaikuttavat lähipiirissäni joko työ- tai vapaa-ajalla. Jos kuitenkin haetaan yleisesti tunnettua ja inspiroivaa henkilöä maailmalta, niin hän on edesmennyt laulaja ja lauluntekijä David Bowie. Hänen tuotantonsa oli aina täysin hänen itsensä näköistä ja ajatonta, mutta sopeutui silti täydellisesti kulloinkin vallalla olevaan kulttuurimaisemaan.

Media: The Athletic

Olen aina seurannut erityisesti amerikkalaista ammattiurheilua. Verkossa toimiva The Athletic on laadukkain tuntemani urheilumedia. Se tarjoaa tuoreimpia uutisia sekä syventäviä stooreja ja tarkkaa analyysia. Seuraan erityisesti suosikkijoukkueeni Las Vegas Raidersin edesottamuksia ja NFL-liigan käänteitä.

LUE MYÖSTutkassa tapahtumatuottaja Tiina Katainen: Hyppy uuteen ympäristöön

LUE MYÖS: Tutkassa työyhteisövalmentaja Hanna Tähkäaho: Erilaisuus lisää työhyvinvointia ja tulosta


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento