Kilpailut

Kansainvälisen International Barlady -cocktailkilpailun voitto Suomeen! Janette Bertényi sai voittodrinkkiinsä inspiraation mustikkamaidosta

Janette Bertenyi on turkulaisen The Cow -baarin ravintolapäällikkö. KUVA Anssi Hytönen

Suomalainen baarimestari Janette Bertényi voitti kansainvälisen International Barlady -cocktailkilpailun Kreikassa viikonloppuna.

International Barlady on uusi kilpailu, joka on nimensä mukaisesti tarkoitettu vain naisille. Kaksipäiväiseen loppukilpailuun osallistui 16 finalistia ympäri Eurooppaa. Tehtävänä oli suunnitella etukäteen kaksi cocktailia: omasta kotimaasta ammentava National-drinkki sekä klassikkococktail.

Finalistit esittelivät ja valmistelivat juomansa kisayleisön ja tuomareiden edessä. Tuomaristo arvioi cocktailien ja teknisen suorituksen lisäksi esiintymistä ja vuorovaikutusta yleisön ja tuomareiden kanssa. Samoilla cocktaileilla kilpailtiin sekä perjantain alkuerissä että lauantain finaalissa.

Kilpailun voittaja, turkulainen Janette Bertényi sai inspiraation National-juomaansa suomalaisesta mustikkamaidosta. Recall Bluesiksi nimetyssä cocktailissa oli Smirnoff-vodkaa, suomalaisia mustikoita, vaniljaa, sitruunaa, sokeria ja kirkastettua täysmaitoa.

Broken Record -nimiseen klassikkococktailiinsa Bertényi valitsi Rooste Rojo -tequilaa, De Kuyper Butterscotch -likööriä, Mosaic-humalalajikkeesta ja verigreipistä tehtyä cordialia sekä verigreippilimonadia.

Janette Bertényi on turkulaisen The Cow -baarin ravintolapäällikkö.

”Kisa oli mahtava ja naisten välinen energia kisassa upea. Kaikki auttoivat toisiaan lavan takana.  Tällaisia kisoja tarvitaan lisää”, Bertényi hehkuttaa.

International Barlady on ainoa vain naisille tarkoitettu cocktailkilpailu, ja sen perustaja Nafsika Mouzakitin mukaan kisan tarkoitus on nostaa naisia baarimestarimaailmassa. Kilpailu järjestetään naistenpäivän aikaan.

Tuomaristoon kuului median edustajia ja alan ammattilaisia. Suomesta mukana tuomaristossa oli FBSK ry:n eli Suomen baarimestariyhdistyksen puheenjohtaja Greta Grönholm.

Kilpailuun etsittiin kovan luokan ammattilaisia, ja kaikkien osallistujien tuli kuulua oman maansa ammattijärjestöön. Suomessa kilpailun esikarsinta suoritettiin hakemuksen ja cocktailin perusteella.

LUE MYÖS: 5 kiinnostavaa baaria Turusta – alan aktiivi esittelee suosikkinsa kaupungista

LUE MYÖS: Henri Halosen lasit särkyivät MM-kisamatkalla, ja odottamaton käänne kiteyttää baarimestarin työn luonteen

LUE MYÖS: Nainenko muka ymmärtäisi viskistä? Helsinkiläinen baarimestari kertoo karun totuuden arjestaan

Janette Bertényin The National -kisadrinkki. KUVA Anssi Hytönen
Janette Bertényi ja voitokas kisacocktail. KUVA Anssi Hytönen


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker