Juomatrendit

Syötävää glitteriä ja terästettyä kuplateetä – kesän trendidrinkki saa naurattaa

Elämyksellisyys

Inflaatio kiristää kuluttajien kukkaroiden nyörejä, joten jokaisesta ostoksesta halutaan maksimaalinen hyöty. Tämä näkyy myös ravintoloissa, joissa juomilta toivotaan näyttävyyttä ja visuaalista elämystä. Sosiaalisen median alustat luovat osaltaan paineita cocktailien kuvauskelpoisuudelle. Myös Alko on trendiraportissaan nostanut näyttävyyden yhdeksi tämän vuoden juomatrendeistä. Alkaako drinkkiminimalismin aika olla ohi?

Hauskuus

Epävarman maailmantilanteen keskelle kaivataan hauskuutta. Juomissa hassuttelu voi näkyä esimerkiksi syötävänä glitterinä tai hullunkurisena nimenä. Erityisesti klubipuolella kiinnostavat lystikkäät juomat, kuten terästetty kuplatee, jonka juju ovat sitkeän poksuvat tapiokahelmet.

Helsinki Drink Festival
Tapiokahelmet tuovat hauskan rakenteen Babylon Boba Bubble Tea -drinkkiin. Babylon Club & Garden -yökerhon messujuomassa maistui yuzu, litsi, rommi ja kirkastettu kookoskerma. KUVAT Laura Hujanen

Hiilihapotus

Highball kiilaa spritzien rinnalle. Hiilihapottamalla valmistetut talon omat soodat toimivat sekä alkoholittomina juomina että cocktailien raaka-aineina. Ne vaativat paljon misaamista, mutta tehostavat toisaalta serviisiä, kun cocktailin maut on työstetty valmiiksi yhteen kaatoon. Sama pätee hanacocktaileihin, joista laskettuna tasokas ja tasalaatuinen drinkki on lasissa muutamassa sekunnissa.

Eksoottiset hedelmät

Helsinki Drink Festivalin cocktaileissa vilahteli erityisesti eksoottisia hedelmiä. Ota kokeiluun esimerkiksi kiiviä, ananasta, passiohedelmää, yuzua, litsiä ja kookosta.

Erikoiset makuyhdistelmät

Merilevää ja oliivia, karviaista ja korianteria vai kirsikkaa ja kahvia? Erikoiset makuyhdistelmät houkuttelevat asiakkaat kotisohvilta baaritiskin ääreen.

LUE MYÖS: Näkökulma: 8-prosenttiset alkoholijuomat kauppoihin? Tätä se tarkoittaisi ravintoloille


Helsinki Drink Festival
KUVAT Laura Hujanen

Maku: Verigreippiä kaikkialla!

Verigreippi maistuu suomalaisille, ja sitrus tuli Helsinki Drink Festivalilla vastaan niin virvoitusjuomissa, cordialeissa, likööreissä kuin väkevissä alkoholeissa.


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker