Helsingissä on käynnissä uusi festari, joka lupaa jopa upeampaa ruokaa kuin Flow – tältä näyttää Pipsa Hurmerinnan kuratoima A la Park

A la Park kokosi ruoan, juoman ja musiikin ystäviä Meripuistoon. Tässä kuvia festarin ensimmäiseltä päivältä.

Ruoan ja ravintolakulttuurin rooli festareilla on yhä merkittävämpi. Tarjonta on kohentunut hurjasti. Suomessa esimerkiksi Flow-elämykseen on viime vuosina kuulunut musiikkiartistien lisäksi vahvasti ruoka ja juoma.

Helsingissä on tänä viikonloppuna käynnissä uusi festivaali, jossa ruoalla ja juomalla on vähintään yhtä suuri painotus kuin musiikilla. Avec vieraili A la Park -festareilla perjantaina.

Kaivopuiston kupeessa järjestettävällä festivaalilla esiintyivät perjantaina muun muassa Ellinoora sekä Anna Puun, Erinin ja Ida Paulin muodostama Rodeo-yhtye.

Lauantaina vuorossa ovat vielä esimerkiksi Samuli Putro, Egotrippi ja ruotsalainen José González.

Alla kuvia A la Parkin avauspäivältä.

Meripuistossa sijaitseva festarialue oli jaettu kahteen osaan: toisessa musiikkilava ja toisessa ravintolapuoli. KUVA Jaakko Sandqvist
Festivaalin ravintolakattauksen oli kuratoinut kokki ja ruokavaikuttaja Pipsa Hurmerinta (oik.). Perjantaina hän keskusteli lavalla Anna Puun (vas.) ja Maria Veitolan kanssa. KUVA Jaakko Sandqvist
Kun lavalla esiintyi artisti, väki siirtyi lavan tuntumaan. KUVA Jaakko Sandqvist
Kun musiikki lavalla hiljeni, ihmiset siirtyivät ruokateltoille. KUVA Jaakko Sandqvist
Erilaiset kerrosleivät ja muut näppärät syötävät olivat suosittuja annoksia. Kuvassa Café Tampopon kurpitsasando. KUVA Jaakko Sandqvist

Lue myös: Tästä voi povata hittiä: Helsinkiin avattiin Japanin muhkeaan sando-kerrosleipään erikoistunut kahvila

Ravintoloiden listoilla oli monenlaista. KUVA Jaakko Sandqvist

Yllä: Ravintolayrittäjä Lauri Kaivoluoto viihtyi. Aikaisemmin tänä kesänä Kaivoluoto kokkasi Sexmanen keikalla Ilosaarirockin lavalla vispipuuroa isolle festariyleisölle. VIDEO Jaakko Sandqvist

Kansainvälisesti meritoitunut kokki Toni Toivanen tiimeineen tarjoilee A la Parkissa 119 euron menua. Siitä on tulossa Aveciin myöhemmin vielä erillinen artikkeli. KUVA Jaakko Sandqvist

Lue myös: Helsingin uusi festari lupasi suuria, ja nyt tärähti – kokkitähti tarjoilee 119 euron menua

Musiikille oli varattu yksi esiintymislava. KUVA Jaakko Sandqvist
Ellinoora sai yleisön mukaan ajoittaisesta tihkusateesta huolimatta. KUVA Jaakko Sandqvist
Festarialue sijaitsee meren rannassa. Taustalla näkyy veneiden mastoja. KUVA Jaakko Sandqvist
Lempeä Meripuistossa. (Parilta on kysytty lupa kuvan julkaisemiseen.) KUVA Jaakko Sandqvist
Moni oli ottanut alleen piknikviltin. KUVA Jaakko Sandqvist
Viini tarjoiltiin viinilasista, muovisesta tosin. KUVA Jaakko Sandqvist
Maud ”Maukka” Saddokin ja Marc-Antoine ”Markku” Marcouxin vetämä Maukku kuuluu Helsingin puhutuimpiin uusiin ravintoloihin. KUVA Jaakko Sandqvist

Lue myös: Viinibaaria suunniteltiin, mutta Maukusta tulikin bistro ja Kallion suurin viinikellari

Vegaaniset kantarellibriossit Maukun tapaan. KUVA Jaakko Sandqvist
Maukun hinnastoa. KUVA Jaakko Sandqvist
Ravintola 305:n simppelit, mutta toimivat festariannokset. Vasemmalla vegaaninen osterivinokastempura. Oikealla naudan sisäpaistista valmistettu tartar. KUVA Jaakko Sandqvist
Osterivinokkaan ja naudantartarin lisäksi 305:lla oli listallaan varhaisperunasta ja mädistä tehty annos sekä jäätelöjälkiruoka. Kaikki annokset oli hinnoiteltu 12 euroon. Kuvassa ravintoloitsijat Janne Keskevaari (vas.) ja Dani Hänninen. KUVA Jaakko Sandqvist
Maailman parhaan 50 baarin joukkoon valittu tukholmalainen Röda Huset tarjoili cocktaileja 15 eurolla. Kuvan drinkissä oli Tanqueray Sevilla Orange -giniä, yuzua, minttua, korianteria ja persiljaa. KUVA Jaakko Sandqvist
Cocktail laskettiin slushie-koneesta. KUVA Jaakko Sandqvist
Rolling Cheesen juustoleipä. KUVA Jaakko Sandqvist

Lue myös: Kipinä Festival järjesti oman festaripäivän lapsille ja nuorille: ”Ei taloudellista tavoitetta”

Lue myös: Haistattelut satuttivat, kertoo vegaanisen bistronsa listalle lihaa lisännyt tamperelainen ravintoloitsija