Ravintola

Huippukokit Olli Kolu ja Kari Aihinen: uusi ravintola Helsinkiin – ”Oikein vatsanpohjassa kutkuttaa”

Helsingin Punavuoren ruokakenttä saa uuden vahvistuksen, kun ravintolayrittäjät Kari Aihinen ja Olli Kolu avaavat ravintolan Merikortteliin. Telakkakadulle sijoittuva ravintola avautuu näillä näkymin joulukuussa 2023.

Aihinen kertoo, että unelma oman ravintolan avaamisesta Helsinkiin on kytenyt jo pitkään. Koronan jälkeen tarve päästä takaisin omille juurille vain vahvistui.

”Uusi ravintolamme sijaitsee kerrassaan herkullisella paikalla Punavuoressa, ja se tulee olemaan täysin meidän näköisemme. Pääosassa ovat hyvin tehdyt annokset, korkealaatuiset raaka-aineet ja hyvä fiilis. Satsaamme myös laadukkaaseen pöytiin tarjoiltuun lounaaseen”, Kari Aihinen kertoo.

Aihinen ja Kolu ovat pitkän linjan ravintola-ammattilaisia, jotka pyörittävät yhdessä Roster Turku -ravintolaa. Lisäksi he vetävät Chefslive-kokkikoulua. Miehet ovat kerryttäneet työkokemusta ravintola Savoyssa ja muissa fine dining -ravintoloissa. Lisäksi he ovat olleet mukana Roster Helsingin ja ravintola Versionin toiminnassa.

Aihinen tunnetaan myös muun muassa Kaappaus keittiössä- ja Master chef Suomi -ohjelmista sekä keittokirjoistaan.

Avokeittiöstä sesonkeja kunnioittaen

Uuden à la carte -ravintolan ruokafilosofia perustuu Aihiselle ja Kolulle tyypillisiin juureviin, ajattomiin ja sesonkiin sidottuihin makuihin. Aihinen ja Kolu aikovat vaalia myös hyvää hinta-laatusuhdetta, ja asiakaskunnasta kysyttäessä he toivottavat kaikki tervetulleiksi bisnesväestä ohikulkijoihin.

”Ruokatarjonta tulee heijastamaan tyyliämme ja taustaamme pienellä modernilla lisällä. Kokkaamme sesonkeja ja raaka-aineita kunnioittaen. Ruoan lisäksi juoma on iso osa syömisen nautintoa. Tämä tulee näkymään laadukkaassa juomatarjonnassa cocktaileista viineihin, joita saa myös laseittain. Meille voi piipahtaa nauttimaan matalalla kynnyksellä”, Olli Kolu sanoo.

Tilan sydämenä toimii yhteisöllinen avokeittiö, josta henkilökunta ja ravintoloitsijat voivat tervehtiä ohikulkevia asiakkaita. Asiakaspaikkoja ravintolaan tulee noin 80, jonka lisäksi yläkerrasta löytyy kabinetti yksityistilaisuuksia varten. Tilaan tulee myös baari, joka tuo oman lisänsä Punavuoren after work -kulttuuriin.

Tyyli peilaa Merikorttelin teollishenkeä

Sekä Kolu että Aihinen kertovat ihastuneensa Merikorttelin teollishenkisyyteen, joka luo vaikuttavat puitteet läpi talon levittäytyvälle ravintolalle. Merikorttelissa toimii jo muun muassa leipomo-ravintola Levain, pizzeria ja elokuvateatteri.

”Merikortteli iski meihin heti ensi näkemältä. Kutsuva tunnelma on meille erittäin tärkeä, ja se syntyy upean tilan lisäksi sisustuksesta, musiikista ja ihmisistä. Esimerkiksi taide tulee olemaan näkyvässä osassa ravintolassamme. Tärkeintä on tietysti se, että asiakkaamme ja myös henkilökuntamme viihtyvät ja voivat hyvin”, Kolu sanoo.

LUE MYÖS: Kolmen leipomo–ravintolan Levain kukoistaa Helsingissä – tulos tehdään myymällä määrää: ”Lounaan hintaa on jopa laskettu”

Olli Kolun ja Kari Aihisen uusi ravintola Helsingin Punavuoressa avautuu joulukuussa 2023. KUVA Antilooppi

Aihisen mukaan projektiin lähdetään luottavaisin mielin.
”Oikein vatsanpohjassa kutkuttaa, että pääsemme upottamaan kätemme saveen ja avaamaan ravintolan ovet mahdollisimman pian”, Aihinen lisää.

Merikorttelia hallinnoi Antilooppi, joka on toimistoihin keskittynyt kiinteistöomistaja. Yhtiöllä on mittava kiinteistöomistus esimerkiksi Hakaniemessä, jossa vastikään peruskorjattu Siltasaari 10 on niittänyt mainetta suosittuna toimisto- ja ravintolakeskittymänä.

LUE MYÖS: Tiedätkö, mitä tarkoittaa grocerant? Kari Aihisen valmisruoat myydään ravintolamaisesti marketin tiskillä


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi